Fiskeolien i din kost

Onsdag, 2. maj 2012
af redaktionen, slankedoktor.dk
I stedet for at betale for fiskeoliekapsler, kan du sagtens dække dit behov gennem kosten
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Rigtig mange danskere spiser fiskeoliekapsler hver dag for at få dækket deres behov for omega-3. Det er dog helt unødvendigt, mener chefdiætist hos Slankedoktor, Lisa Bolting.
- Med alle former for tilskud skal du helt overordnet vide, hvorfor du spiser dem, og du skal ikke spise kosttilskuddet, fordi du tror, at du muligvis får for lidt af eksempelvis omega-3. Mange ser det som en let løsning at spise et tilskud, og de har den opfattelse, at de kan læne sig tilbage, for nu har de gjort noget, siger hun og fortsætter:
- Men det er altså en misforståelse, at det er nødvendigt for sunde og raske personer at spise fiskeolie. Jeg vil altid foretrække, at man i stedet for at spise fiskeoliepiller begynder at sætte sin kost ordentligt sammen, så man får dækket sit daglige behov naturligt gennem kosten.

Spis fisk i løbet af ugen og drop pillerne
Ifølge de officielle anbefalinger skal du spise en portion fisk to til tre gange om ugen, men hvis det ikke lige passer ind i planerne, er der også en alternativ måde at få dækket sit behov for omega-3.
- Hvis du hver dag spiser et halvt stykke rugbrød med mindst 30 gram fed fisk - som laks, makrel eller sild - og spiser fisk til aftensmad en enkelt gang om ugen, så har du fået dækket dit normale behov for omega-3, siger hun og forklarer, at eksempelvis en dåse makrel i tomat er en helt fin form for fiskepålæg til den daglige rugbrødsmad.
Derudover kan du sørge for at have rapsolie som en fast ingrediens i køkkenet, da rapsolie også er rig på omega-3.

Leddegigt og hjertekarsygdomme
Der er dog nogle enkelte undtagelser, der betyder, at du godt kan vælge fiskeoliekapsler frem for at få det gennem kosten.
- Hvis du virkelig ikke kan lide fisk, eller hvis du er allergisk overfor fisk, så er fiskeoliepiller et godt alternativ. Og så er der visse sygdomme, som eksempelvis leddegigt og hjertekarsygdomme, som fiskeoliepillerne kan hjælpe på, fortæller diætisten.

Smid de ekstra kilo med Familie Journals Slankeklub

Læs også:
Naturmidler mod høfeber
Du er selv ansvarlig