De gode råd til julens søde sager

Tirsdag, 20. december 2011
af Isabella Hindkjær, NewsDesk Aller Media
Intet kan sprede ægte julestemning som duften af nybagte brunkager og synet af hjemmelavet konfekt.Og heldigvis behøver dit julebagværk ikke at tage hele dagen - der findes nemlig mange gode genveje, når det handler om at kreere de søde sager. Byd dine julegæster på lækre kager og konfekt med læsernes gode råd.
Læsernes gode råd til julesmåkager
Foto: All Over

Læsernes gode råd til julens søde sager

Konfekt uden fedtfingre
O.J., Holstebro:
Når jeg laver konfekt til jul, tager jeg en plastikpose og kommer rom, rosiner og hvad der ellers skal i ned i posen sammen med marcipanen. Det er nemt at blande, og fingrene bliver ikke klistrede. Bagefter lægger jeg massen ud på bordet på lidt flormelis og former konfekten.

Småkagedej i pose
E.K., Thyborøn:
Når jeg samler dej til småkager, så hælder jeg alle ingredienserne i en stor frysepose og ælter dejen der. På den måde undgår jeg dej på fingre, bord og skål.

Ingen brændte fingre
E.A., Galten:
Nu skal vi snart til at koge klejner igen. Jeg brugte før to gafler til at vende og tage dem op med, og brændte tit fingrene på olien. Nu har jeg fundet på at bruge en pølsetang, så nu går det meget bedre.

Sprøde småkager
E.J., Struer:
Strø lidt sukker i kagedåsen, så holder småkagerne sig sprøde i rigtig lang tid.

Prøv også: Gode råd- kager

Spar på fedtstoffet i kagerne
H.E., Hadsund:
Man kan godt spare på fedtstoffet i rørte kager. Skal der f.eks. bruges 250 g smør, kan man nøjes med 100 g og så bruge 150 g yoghurt naturel. Kagerne smager stadig godt og holder sig friske i længere tid.

Lækker æblekage
A.P., Randers:
Prøv at lade rosiner trække i rom og kom dem i æblekagen. Det er bare SÅ lækkert!

God æblekage
K.S., Herlufmagle:
Ønsker du ikke oversød æblekage, eller skal den laves til en diabetiker, så smager knuste tvebakker godt i æblekagen. Jeg bruger det med succes.

Bagetip
A.P., Holstebro:
Når jeg skal afmåle sirup til en kage i et målebæger, drysser jeg altid bægeret med lidt mel. Derved undgår jeg, at siruppen hænger fast - det hele kommer ned i dejen.

Dej i paprulle
L.N., Viborg:
Når jeg har lagt dej til brune kager og specier og rullet til pølser, tager jeg paprullen fra køkkenrullen, klipper den op og lægger dejrullen i. Den kommer i fryseren til dagen efter, og så kan der skæres fi ne, runde kager.

Lækre konfektrester
E.H., Odense:
Når man har lavet juleknas, er der tit overskud af både nødder, mandler, rosiner og chokolade. Snit resterne og bland dem i en skål med resten af den smeltede chokolade. Form små toppe af blandingen og sæt dem på bagepapir, til de er stivnede. Opbevares i køleskabet i en beholder med låg.

Find en masse skønne småkager i galleriet nedenunder

Skønne småkager