Bornholm på den anden ende

Onsdag, 29. oktober 2014
af Katrine Sivkær Pettersen, foto: Niels S. Andersen
Strikkepinde og højt humør indtog torvet i Rønne, da Bornholm holdt kulturuge i midten af september. ”Torvet på den anden ende” betød blandt andet besøg af strikkebussen, hvor Marie Boe Nielsen bød gæsterne indenfor til en snak i den anderledes strikkecafe. Formålet med strikkeriet var et ganske særligt...

Torvet i Rønne er på den anden ende, for kulturugen på Bornholm har været i gang i en uge, og på torvet er parkeringspladsen forsvundet. I stedet er der fyldt med mennesker, gode idéer, uhyggelige monstre og danseglade og kreative mennesker. Og så et par busser.

De har i dagens anledning fået lov til at stå på torvet, som ellers er bilfri hele weekenden. I den ene bus har børnene godt fat i farveblyanter og papir, og i den anden er det hovedsageligt kvinderne, der har slået sig ned med strikkepinde og garner i alverdens farver.

Strikkebussen

Herinde sidder Marit Boe Nielsen, som, ud over at være chaufføren, der har bragt de malede busser til torvet, også står for "Torvet på den anden ende"s mere bløde, krea­tive indslag. Med strikkepindene som udgangspunkt vil hun skabe et kreativt rum med ro og tid til fordybelse. Og har folk lyst til at komme forbi, sige hej og gribe pindene, er de samtidig med til at skabe en dør af strikkede lapper, der som en symbolsk handling skal hænges op og fungere som dør ind til torvet.

- Med strikkebussen og de strikkede lapper ønsker jeg at skabe en dør, som skal symbolisere, at når vi går gennem døren, skal vi tage livet uden for torvet med ind, og når vi for­lader torvet, skal vi tage livet på torvet med ud.

Døren viser på en meget simpel måde meningen med "Torvet på den anden ende". For weekenden skal give folk en forsmag på det liv, der kan skabes uden biler.

Mange har i løbet af weekenden taget plads i sæderne og deltaget i lappestrikningen. For der er allerede fyldt med lapper på sæderne, og kvinderne, der dagen forinden tog strikke­tøjet med hjem, kommer for at af­levere produktionen.

Læs også: Bornholm på cykel


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.