Husker du 1977?

Onsdag, 25. maj 2011
af Redaktionen
1977, som kan genopleves på den næste ”Husker du...”-dvd, var et voldsomt år, men der var også plads til både John Travoltas dansetrin og Shu-bi-duas leg med sproget. Og så fyldte Familie Journal 100 år.

Skal Danmark have professio¬nel fodbold? Spørgsmålet disku¬teres ivrigt i 1977, hvor spillere som Allan Simonsen allerede har søgt lykken udenlands. Fol¬ket er for. DBU er imod, men ender med at skifte holdning. Også mænds barselsorlov er til debat. Der skal dog gå syv år, før det bliver en realitet.

Bombemand og blokade
Ellers er det ganske alvorlige sager, der dominerer overskrifterne: Bom¬bemanden fra Gladsaxe ska-ber skræk og giver politiet grå hår i hovedet. Det Berlingske Hus oplever den længste kon¬flikt i dansk presses historie med arbejdsnedlæggelse, blokade og voldsomme sammenstød mel¬lem de fyringstruede typografer og politiet. Og krigen mel¬lem rivaliserende, danske rockergrupper fører sit før¬ste dødsfald med sig.

Dansetrin og "Vuffelivov"
Men filmen "Satur¬day Night Fever" får tusindvis af danskere til at glemme alle bekymringer og med vrikkende hofter kaste sig ud på dansegul¬vet i årets store dille, discodans. Shu-bi-dua slår nye salgsrekorder og lærer hele familien Danmark at sige "Vuffelivov", mens musik¬branchen på verdensplan mister den største af dem alle: Elvis Aaron Presley.

Gik du glip af de første, "Husker du..." - dvd'er i serien, kan du købe dem nu!

Af: Johan Isbrand

Se her, hvad der prægede Familie Journals sider i 1977: