Juleneg fra Mankedal

Bente Kristensen producerer økologisk juleneg
Af
af Redaktion
 Foto: Tina Løkke
Foto: Tina Løkke

Da Bente Kristensen og familien købte gården Mankedal ved SIGERSLEV ØSTER på Nordsjælland, fik hun nok at se til med høns, geder, katte og hunden Manke.

Produktion af juleneg
Men efter et par år gav hun sig i kast med produktion af juleneg til havens fugle. Havren dyrkes økologisk og høstes med selvbinder, hvorefter den stakkes til tørring i tre til syv dage alt afhængigt af vejret. I november sælges den til spejdere og idrætsforeninger, som sælger videre med en lille fortjeneste. Mindre pæne neg anvendes til foder, mens overskud af strå afsættes til tækkemanden.

Af Ole V. Hansen

Læs også: 11 år gammelt juletræ

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.