Kære Puk
De har trukket sig fra min kræftsyge datter
"Kan jeg få børn?" spurgte Christina, da hun havde slugt lægens første besked; et brud på anden lændehvirvel havde gjort hende lam i den nederste del af kroppen.
"Ja," svarede lægen uden den mindste tøven. Og selvom nu 30-årige Christina Haargaard lå alvorligt kvæstet og havde kæmpet for sit liv efter en alvorlig trafikulykke, så gjorde meldingen fra lægen hende glad. Hendes drøm om en dag at blive mor kunne stadig blive virkelighed.
Ulykken
Christina arbejdede som au pair pige nær Houston, USA, da hun den 27. marts 1999 om natten var involveret i en trafikulykke. Et harmonikasammenstød med ti biler på motorvejen skulle ændre hendes liv for altid. Foruden bruddet i ryggen blev hendes tinding knust, og hun fik fire brud på kindbenene.
- Det var meget alvorligt, men jeg tænkte: "Jeg skal nok komme igennem det." Da mine forældre ankom fra Danmark, blev de da også modtaget med et smil. De kunne se, at jeg var klar til at kæmpe for mit liv.
Drømmene
Tilbage i Danmark blev Christina i første omgang installeret på et plejehjem, da hendes forældre skulle flytte til udlandet. Her boede hun sammen med senile og syge ældre. Det fik hende til for alvor at tage sit liv i egne hænder. Hun ville have egen lejlighed, drømmeuddannelsen som pædagog. Og meget gerne en sød kæreste.
I dag i en alder af 30 år har Christina trods livet i kørestol opnået næsten alt.
Christina mødte Michael efter en bytur
I dag har de Celine sammen
Kæresten
Drømmefyren mødte Christina efter en bytur i Århus. Christina sad i sin kørestol på en grillbar, da hun fik øjenkontakt med Michael Holm. "Du ser rigtig sød ud. Du skal have mit telefonnummer," sagde han og forsvandt.
Christina kunne ikke få ham ud af hovedet, og allerede dagen efter blev de kærester.
- Jeg vidste, at jeg havde fundet manden i mit liv, og jeg spurgte tidligt Michael, om han ville have børn? Det ville jeg sikre mig, inden forholdet blev alt for fast. Og det ville han.
Det gode liv
Parret har i dag datteren Celine på knap fire år. De bor naturskønt ved Bønnerup Strand, og Christina arbejder som projektsekretær på Sundheds- og Patientskolen på Grenå Sygehus. Derudover holder hun foredrag på landets skoler med ét mål for øje.
- Det primære har været at fortælle børnene om, at handicappede også kan have et godt liv. Og at de ikke skal vende en handicappet ryggen, fordi de ikke ved, hvordan de skal tackle situationen. Spørg og få svar. Det lyder enkelt - og det er det egentlig også, siger Christina.
Af Claus Gjedsig
Læs også...
Ingen klynk trods piskesmæld
Livet efter en hjerneblødning