Nej tak til x-factor

Mandag, 12. oktober 2009
af Redaktion
Musikeren Karen S vil træffe sine egne beslutninger – ikke mindst dem, der vedrører musikken. Derfor vælger hun ingen smutveje til berømmelse gennem populærere tv-shows eller poppede kontrakter
Foto: Biger VogeliusNej tak til x-factor
Foto: Biger VogeliusNej tak til x-factor

Karen S er nu ude med sin anden cd, Second Man on the Moon. Hun har i årenes løb været tilknyttet masser af projekter som studiemusiker og sanger. I den forbindelse blev hun for syv-otte år siden tilbudt en pladekontrakt, som mange af hendes kolleger ville have været jublende lykkelige for.
Det var i kølvandet på Aquas succes, og mange forsøgte sig med noget, der lignede: Dansevenlig pop med tegneserieagtige kostumer.
- Det var sådan et projekt, jeg blev hyret til som sangerinde. Kontrakten lå på bordet foran mig og kunne have skaffet mig både penge, masser af arbejde og berømmelse.
- Problemet var, at der stod i den, at jeg skulle optræde iført bikini og sølvparyk. Jeg forsøgte at være åben over for det og gik så langt som til at prøve kostumet på, men jeg nåede frem til, at når man først er blevet kendt med en sølvparyk på hovedet, er det meget svært at komme fri af det billede igen.

Den hårde vej
Karen S er ikke til salg for hurtig berømmelse.
- Det er musikken, jeg brænder for. Så jeg endte med at sige nej tak til kontrakten. Men det var meget lærerigt, for jeg fik virkelig sat på plads, hvor langt jeg vil gå for karrierens skyld.
- På samme måde har mange spurgt mig, hvorfor jeg ikke stillede op i tv-programmer som "X Factor" og "Talent 09", hvor jeg jo ville blive set og hørt af en stor del af befolkningen. Men som jeg ser det, er de programmer mest for folk, der ikke laver deres egne sange.
- Her har jeg valgt at gå den hårde vej og f.eks. udgive mine cd'er selv. Det indebærer meget arbejde. Til gengæld er det færdige resultat mit eget. Og det er meget tilfredsstillende at opleve, siger hun.

Få en prøve på Karens musik her:
Second Man on the Moon

Vind cd'en Second Man on the Moon

Af Johan Isbrand

Læs også...
Musikken hjælper, hvor ord hører op