Nostalgihjørnet: De kære mødre gennem tiden

Onsdag, 20. marts 2013
af Anette Lillevang Kristiansen, tegninger/fotos: Alfred Leete m.f
Vi har igen fundet nogle sjove gamle billeder frem fra nostalgihjørnet og denne gang fortæller de spøjse historier om kvinder og mødre - og deres mænd

Ægteskaber og kæresteforhold går op og ned, men to gange om året har man mulighed for at give en lille gave og vise, hvor meget man værdsætter hinanden, nemlig på mors - og fars dag.

Læs her, hvordan du forkæler din mor

Husk opmærksomheden
En god mors - eller farsdagsgave kan være alt muligt lige fra chokolade, røde roser eller parfume til kvinder og whisky, aftershave eller noget andet herreagtigt til mænd.

Det vigtigste er, at man husker hinanden på disse specielle dage, men så sandelig også, og måske endda vigtigere i hverdagen.

Opmærksomhed, respekt og forståelse er nu engang det bedste, man kan vise sin ægtefælle, kæreste eller forældre. Ja, man skal huske at vise opmærksomhed til sine nære, mens man har dem, for en dag er det jo slut.

Lav den lækreste mors dags-kage

Mor er på mode
Vi fejrer mors dag den anden søndag i maj og traditionen stammer oprindeligt fra USA, hvor præsident Woodrow Wilson i 1914 udråbte mors dag til national mærkedag. Han begrundede sin beslutning med, at moderen er helten i hjemmet.

Under kvindeoprøret i 60'erne og 70'erne havde mors dag en hård tid, men i disse år er dagen igen blevet populær, og det er trendy, at markere anledninger, som har med familien at gøre.