Vi fandt den sunde madglæde

Mandag, 28. juli 2008
af Redaktion
Helle, Ulla og Stine havde en sød tand, og en rund figur, da de sammen besluttede, at nok kunne være nok. De kontaktede De Danske Vægtkonsulenter og har indtil videre tabt 47 kilo tilsammen.

Det hele startede, da billederne efter mormors 85-års fødselsdag blev rundsendt til alle i familien. Helle Jessen og døtrene Ulla og Stine nikker i takt:
- Åh, vi så forfærdelige ud! - Det var virkelig en øjenåbner for os.

Afhængige af sukker
De tre kvinder tog en rask beslutning og kontaktede Bjarke Rahbek fra De Danske Vægtkonsulenter: - Han blev vores madguide og har støttet os hele vejen igennem. Hvis vi kom til at "synde lidt" i en uge, var der ingen fordømmelser, bare gode råd til at komme videre. Alle tre var slemt sukkerafhængige, så det vigtigste var at få stabiliseret sukkerbalancen og få en god kostplan. - I starten var det noget af et projekt at få købt alle de rigtige madvarer ind og lære at lave en ny og varieret kost med masser af nye krydderier.

Vægttabet

? Helle, 54 år og 159 cm høj, har tabt sig 20 kilo på syv måneder.
? Ulla, 31 år og 169 cm høj, har tabt sig 13 kilo på syv måneder.
? Stine, 27 år og 160 cm høj, har tabt sig 14 kilo på et år.

Masser af ny ernergi
- Det var vigtigt for os at finde madglæden igen - altså glæden for alle de sunde ingredienser i stedet for de søde. Faktisk er alle forundrede over al den mad vi hos De Danske Vægtkonsulenter skal spise til hvert måltid, siger Ulla, som har haft sværest ved at sige fra over for tilbudet om kaffe og kage, når hun har været på klientbesøg. Men de tre seje kvinder holdt ud, og det har givet gevinst: .
- Vi har fået masser af ny energi, og så er der en ekstra sidegevinst: Vi slap for alle vinterens forkølelser og influenzaer, så det gør også noget godt for immunforsvaret, forklarer Helle.