Bryd tavsheden

Torsdag, 15. december 2016
Af Mary Steengaard
Tavshed var et stort emne, da pædagog Aase Madsen blev kåret som "Årets lytter 2016" for at hjælpe voldsramte børn, unge og kærestepar.

- Ingen børn fortjener et liv, hvor tavshed bliver normalen i en hverdag med fysisk eller psykisk vold i hjemmet, mobning i skolen, misbrug eller overgreb. Derfor fortjener alle børn en Aase Madsen, som lytter og hjælper de voldsramte unge, siger generalsekretær i Bryd Tavsheden, Isabella Wedendahl, som glæder sig over kåringen af Aase Madsen

Det er Marianne Brodersen, som har indstillet sin kollega, Aase Madsens, til prisen som Årets Lytter, og hun fortæller:
- Aase fortjener så meget at blive "Årets lytter". Hun forstår børn og unge, så de føler sig værdsatte, gode nok og set. Aase bryder tavsheden, er en fantastisk lytter, og er der altid for børn med alle slags udfordringer.

Isabella Wedendahl er stolt over at have modtaget firs meget flotte og vel begrundede nomineringer af personer fra hele landet.

- Det er første gang, vi kårer ”Årets Lytter” og vi er meget opsatte på, at det bliver en tilbagevendende begivenhed. For vi skal nå ud til alle de børn og unge i Danmark, som lever med vold i hverdagen, og hvor de ikke tør bryde tavsheden. Både børn, unge og kærestepar, som er udsat for fysisk eller psykisk vold, har brug for gode lyttere. Mennesker, der evner at vinde børnenes tillid, og som også tør handle og sikre hjælp.