Danmarks bedste Amalie

Fredag, 2. september 2016
Greta Johannsen
Siden Amalie som lille pige første gang sprang i vandet, har hun ikke været til at stoppe. Heller ikke selv om hun har en spastisk lammelse i højre side af kroppen. Amalie VILLE svømme - nu deltager hun i de Parolympiske Lege i Rio.

På torsdag hopper Amalie Vinther fra Thisted i vandet igen for at svømme 400 meter fri – men det er ikke i et hvilket som helst bassin. Hun deltager i de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro, og det har hun gjort sig fuldt fortjent til. Amalie er født med halvsidig cerebral parese i højre side, men det har ikke afholdt hende fra at svømmetræne 25 timer om ugen, samtidig med, at hun blev HHX student i denne sommer.

Amalie er vild med svømning, og det har hun været, lige siden hun så sin storesøster gå til svømning. Hvis hun kunne, så kunne Amalie også. Siden har hun svømmet og svømmet, og deltaget i rigtig mange mesterskaber. Hun har også været til Europamesterskabet i Portugal og fået i alt tre medaljer med hjem – og de er i god varetægt hjemme hos hendes forældre I Thisted.

Læs også om Vibeke der fik en blodprop

Med Gintberg til OL

Amalie bor nemlig hjemme endnu til hendes mors store glæde – Amalie er kun 20 år. Det er meningen, at Amalie skal ud og finde et job og tjene penge, indtil hun finder ud af, hvad hun vil videreuddanne sig til- men mon ikke det bliver til noget med svømning?

Hvis du vil vide mere om vores danske deltagere til de Paralympiske Lege i Rio, kan du se ”Gintberg på kanten” på DR 1 søndag klokken 20, hvor han møder en del af deltagerne – og en ting er sikkert: De er alle i bedre form end den gode Jan.