Én poncho varmer 300 fødder

Tirsdag, 11. august 2009
af Redaktion
Bente Vinding strikker til landets hjemløse. En gang i mellem forkæler hun sig selv, men ikke uden at kæle for de hjemløse også...
Bente Vinding i sin farvestrålende og flotte kreation
Bente Vinding i sin farvestrålende og flotte kreation

Bente Vinding fra Nykøbing Sjælland stod en dag og manglede en smart og nem beklædning til sig selv. Derfor fandt hun på at strikke en poncho.
Normalt er det ellers ikke selvforkælelse, der står øverst på Bentes liste af gøremål. Til dagligt strikker hun sammen med nogle af medlemmerne af håndarbejdsforummet rokken.dk til landets hjemløse under den fælles betegnelse, Varmestuestrikkerne. Men nu var det altså hende selv, der trængte til fornyelse.

En farverig succes
Bente strikkede en poncho i en masse pangfarver. En stil, der ellers ikke passer til hendes normalt nedtonede look, men noget nyt skulle ske. Og ponchoen blev en succes.
Allerede efter kort tid var efterspørgslen på opskriften stor, og selvom Bente altid gerne deler ud af sine opskrifter, var denne opgave mere besværlig, da den farverige poncho var blevet til efter fri fantasi.

Fra opskrift til sokker
Bente fik nedskrevet opskriften og fik så en idé. Til Varmestuestrikkernes landsindsamling, som lå lige for, donerede hun opskriften til garnkurven.
Opskrifterne gik for 50 kroner stykket. Et beløb, der udelukkende skulle bruges til de hjemløse. Ideen indbragte 2750 kroner, som igen indbragte 550 nøgler godt strømpegarn. Som blev til 300 par varme sokker. Og 300 varme og veltilpasse fødder hos landets hjemløse.

Bente og hendes mange varmestuestrikkere
afleverer flittigt deres arbejder, her til René
Jamrath fra Frelsens Hær. Foto: Birger Storm

Varmestuestrikkerne
Varmestuestrikkerne er alle medlemmer af hjemmesiden rokken.dk. Siden har på nuværende tidspunkt 3769 medlemmer.
Ideen med Varmestuestrikkerne opstod, da Bente hørte om en oplevelse med en mand, som havde handsker på tæerne. I fem minusgrader. Herefter begyndte en større landsindsamling af garn, og de såkaldte Varmestuestrikkere strømmede til. I dag er de 200, der sidder og strikker, hækler og syr sokker, huer, halstørklæder og vanter til de hjemløse. Til drengehjem. Til væresteder, krisecentre og Reden. Hele Danmark er dækket.
Strikkerne er flittige med pinde og garn, og på projektets bare tre år er der allerede blevet fordelt over 1100 kilo strik.

Af Jannie Øberg

Læs om landsindsamlingen her
Her kan du købe strikkekit til ponchoen og se den strikket i mere afdæmpede farver

Masser af strømpeopskrifter her