Ole Henriksen: Vi holder dansk juleaften i L.A.

Fredag, 7. december 2018
af Johan Isbrand Foto: Søren Lamberth
Ole Henriksen og hans hudplejeprodukter er en international succes, men Ole har også været ung, ensom og ulykkelig. Inspirationsbogen ”Det skal føles godt” er hans egen succesopskrift fuld af gode råd. Via beretninger fra Oles eget liv fortalt til journalisten Tina Jøhnk Christensen kan læseren blive bedre til at nå sine mål, lære af sine fejl og tage styringen i egen tilværelse.

Hvad er du optaget af lige nu?
– At tale om min nye bog på alverdens medieplatforme. I mine egne øjne er det den bedste af de otte bøger, jeg har skrevet. Jeg har jo fået mere livserfaring undervejs. Udgangspunktet er min egen rejse, som har været et eventyr med mange succeser, men også frustrationer af den lærerige slags. Man må altid analysere sig frem til, hvad der gik galt, og hvilket ansvar man selv havde. Og så er det vigtigt at kunne indrømme, at man tog fejl, og sige undskyld.

Læs også: Annette Heick: Vores hus er klar til indflytning - og til jul

Hvordan forbereder du dig til julen?
– Fra den 12. december hersker der julestemning hos os. Vi deltager i mange juleselskaber, og hele huset bliver pyntet. Vi får et stort juletræ ind i stuen, som bliver placeret ved de store vinduer ud mod vores forhave, og Bing & Grøndahl-juleporcelænet fra mine forældre i Nibe bliver fundet frem. Jeg har en kæmpe liste over gaver til venner og samarbejdspartnere, og det bliver altid til over 100 pakker. Til gengæld er det Laurence, der skriver julekortene.

Hvordan fejrer I selve julen?
– Gennem alle årene i L.A. har vi fejret dansk jul den 24. december om aftenen. Som oftest har vi danske venner på besøg. Vi begynder dagen med morgenmad og en tur i nabolaget. Senere står den på hygge med drinks, og vennerne hjælper med at lave gløgg. Vi hører amerikansk julemusik. Især er vi glade for Tony Bennett. Menuen består af min specielle salat med gedeost og valnødder, fyldt kalkun efter amerikansk tradition og dansk risalamande med mandelgave.

Læs også om "Go'morgen Danmark"s Heidi Frederikke, der er vild med julen

Selv er jeg vegetar, men spiser salat, lækkert brød med olivenolie og noget af det fyld, der ikke har været i berøring med kødet. Vi skåler i champagne og får også rødvin. Bagefter synger vi julesange. Min mor har sendt hjemmebagte småkager og hjemmelavet konfekt fra Nibe. Og så er det tid til gaver. Jeg er altid glad for alt, hvad jeg får. 1. juledag står den på mere hygge med venner og gerne en tur i biografen.

Læs hele interviewet i Familie Journal, der er på gaden mandag den 10. december 2018.