Vild mad fra naturens spisekammer

Tirsdag, 9. august 2016
af Kurt Balle Jensen. Foto: Jørgen Ploug
Trine Sørensen vil gøre flere interesserede i vild mad - de sunde, velsmagende og lægende planter i naturen, som engang var en vigtig del af dansk kost. Hun bor i skoven med sin søn Magnus og lever godt af naturens spisekammer.
Trine Sørensen er naturvejleder i projektet Vild Mad

Trine Sørensen er klar, og det er hendes søn, Magnus, også. Vi står ved Skovlyst Naturskole ved Aabenraa, som Trine har drevet i 17 år sideløbende med arbejdet for Naturstyrelsen Sønderjylland. Omgivelserne er den smukke Årup Skov, og vi forlader nu de flotte, hvide stråtækte bygninger for at bevæge os dybere ind i skoven. Vi når dog kun lige til vejen uden for skolen, for her står skvalderkål, og straks stopper Trine op. – Det siges, at den blev indført af munke til Danmark, fordi den er så god mod gigt. Nu betragtes den som ukrudt, men den er faktisk meget mere end det, siger Trine.

Vild mad

Ukrudt i maden: Sådan laver du mad med skvalderkål og mælkebøtter

Vore egne planter er eksotiske

Læs også om Aviaja, der har lært at styre sin sygdom blandt andet ved hjælp fra naturenLæs mere om Trine og Magnus' liv i skoven og Projekt Vild Mad i Familie Journal nr. 32