Gulerods-tærte med selleri
Dej:
250 g mel
½ tsk. salt
1 dl olie
Ca. ½ dl koldt vand
Fyld:
300 g gulerødder
300 g selleri
1 løg
2 spsk. olie
Frisk timian
Reven skal af 1 appelsin
2 tsk. salt
Kværnet peber
100 g mild revet ost el. feta
1 spsk. kapers (kan udelades)
Tilbehør:
Philadelphia light med urter
Dej:
Bland mel og salt i en skål. Tilsæt olie og vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en tærteform og stil den koldt, mens fyldet laves.
Fyld:
Skræl grønsagerne. Riv gulerødder og selleri, hak løget. Svits grønsagerne 5-7 min. i olie. Tilsæt 1-2 tsk. timianblade, appelsinskal, salt og peber. Tag gryden fra varmen og rør ost og kapers i. Kom fyldet i tærtebunden. Bag tærten på midterste rille ved 200° ca. 30 min. Spis den lun med en klat Philadelphia light med urter.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen