(4 pers.)
Det skal du bruge til chili con carne:
500 g hakket oksekød
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 spsk. chipotle chilipasta
1 rød chili
1 spsk. stødt spidskommen
1 stang hel kanel
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
3 dl oksebouillon
1 lille ds. kidneybønner el. bønnemix
25 g mørk chokolade
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 spsk. farin
Tilbehør: Cremefraiche
Prøv også: Chili con carne med rest af roastbeef
Sådan laver du chili con carne
Steg kødet i en gryde i olien.
Pil og hak løg, hvidløg, gulerødder og selleri.
Tilsæt det hele til kødet og kom derpå chipotle chilipasta, hakket frisk chili, spidskommen, kanel og hakkede tomater ved.
Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon
sammen med skyllede bønner og chokolade.
Lad det hele simre i 20 min.
Smag til med eddike, salt, peber og farin.
Servér retten med cremefraiche.
Prøv også: Grøn biksemad med spejlæg