Opskrifter

Chili con carne

Torsdag, 5. januar 2017af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Uhm! En god lun chili con carne er en perfekt vinterret. Her får du opskriften på chili con carne med oksekød.
(4 pers.)

Det skal du bruge til chili con carne:

500 g hakket oksekød 1 spsk. olivenolie 1 løg 2 gulerødder 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 1 spsk. chipotle chilipasta 1 rød chili 1 spsk. stødt spidskommen 1 stang hel kanel 1 ds. hakkede tomater 1 spsk. tomatkoncentrat 3 dl oksebouillon 1 lille ds. kidneybønner el. bønnemix 25 g mørk chokolade 1 spsk. balsamicoeddike Salt og peber 1 spsk. farin Tilbehør: Cremefraiche Prøv også: Chili con carne med rest af roastbeef

Sådan laver du chili con carne

Steg kødet i en gryde i olien. Pil og hak løg, hvidløg, gulerødder og selleri. Tilsæt det hele til kødet og kom derpå chipotle chilipasta, hakket frisk chili, spidskommen, kanel og hakkede tomater ved. Tilsæt tomatkoncentrat og bouillon sammen med skyllede bønner og chokolade. Lad det hele simre i 20 min. Smag til med eddike, salt, peber og farin. Servér retten med cremefraiche. Prøv også: Grøn biksemad med spejlæg