Opskrifter

Iransk estanboli

Onsdag, 1. februar 2012af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Fatemeh Delavari fra Silkeborg. Se opskriften på iransk estanboli her

(4 pers.)

500 g basmatiris
3 mellemstore løg
½ tsk. gurkemeje
300 g hakket oksekød
300 g grønne bønner
2 tsk. kanel
3 tsk. tomatpuré
75 g smør
Salt og peber

Skyl risene, kom dem i en skål med vand og 1 spsk. salt i en time. Sigt vandet fra risene, kom dem i en gryde med 1 dl kogende vand og kog dem i 6 min. Hæld risene i en sigte og skyl dem med lunkent vand. Hak løgene og svits dem sammen med kødet i lidt smør. Tilsæt gurkemeje, kanel og tomatpuré og smag til med salt og peber. Skær bønnerne i 3 cm stykker og lad dem simre med sammen med kødet i 5 min. Smelt halvdelen af smørret i en gryde, kom risene og kødblandingen i gryden lagvis. Lav 3- 4 huller med skaftet af en grydeske og hæld resten af smørret over. Læg grydelåget på og lad retten dampe 15 min. ved svag varme. Server med brød eller salat.

Madopskrift: Fatemeh Delavari

FINE HJERTER TIL VALENTINSDAG

Lav de fineste 3D hjerter! Brug dem som dekoration på kagen eller nyd dem sammen med din yndlings-dessert. Formen koster 179 kr., kan købes i shoppen

Find flere opskrifter her...
Mild, krydret fisk
Karrysuppe med fiskespid
Marokkansk inspireret kylling










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop