Ugens blad: De skønneste kringler og horn til kaffebordet

Mandag, 25. april 2016
af redaktionen
Med dit Familie Journal i denne uge følger et tillæg med 13 fristende opskrifter på kringler og horn!
Familie Journal nr. 17/2016

Vil du have abonnement på Familie Journal? Klik her, for at se vores abonnementstilbud >>

Vil du læse Familie Journal på din iPad? Klik her, for at hente bladet >>

Christinas datter blev født tre måneder før tid

Familien Andersen Stier i Bramming er kun én af mange familier, der trækker på Jette Lagoni Lambertsens støtte. Her blev Søs født for tidligt, og det betød nogle barske år med store nedture undervejs. I dag ser alt lysere ud, men udfordringerne er der stadig.

Myndighederne gjorde Karoline fortræd

Så du Karoline Olsen i ”De åndssvages historie” på DR K? Karoline troede, hun skulle have fjernet blindtarmen. I stedet blev hun tvangssteriliseret. I denne uge kan du læse om en stærk dansk kvinde, der blev erklæret åndssvag og sendt fra plads til plads. Indtil hun mødte kærligheden og flygtede ...

Kringler og horn

En hjemmebagt kringle er noget, der for mange forbindes med tid, overskud og hygge. Det traditionelle bagværk har en plads i manges hjerter og vækker minder om bedstemors hjemmebag og søndagens kaffebord. Ingen tvivl om, at en kringle til kaffen vil vække begejstring, men også hornene her vil helt sikkert være velkomne i de fleste familier.

God fornøjelse med kringler og horn fra ugens Familie Journal!

Familie Journal nr. 17 er på gaden mandag d. 25. april 2016.

Køb billigt køkkenudstyr

Chefredaktøren fortæller...

I denne uge har vi et tillæg med, som nok kan få gang i lækkersulten hos mange af os. Kringler og horn – kan det overhovedet blive mere hyggeligt? Er der noget så dejligt som hjemmebag?

For et par weekender siden ville min mand kræse for os. De hjemmelavede burgere skulle være HELT hjemmelavede, så han ville også bage bollerne. Han tjekkede alverdens hjemmesider og endte på én, som henvendte sig til mænd i køkkenet. Fra mænd til mænd så at sige. Her var også en opskrift på hjemmebage burgerboller, og de stod på middagsbordet adskillige timer senere.

SE OGSÅ: Alle Familie Journals konkurrencer og deltag her >>

Nu skal jeg selvfølgelig ikke sige noget nedladende om mænd i køkkenet og slet ikke om min mand, for han er faktisk rigtig god til at lave mad. Men burgerbollerne smagte af gær, og de mindede i bedste fald om min farmors fødselsdagsboller, en opskrift, jeg stadig kan udenad og ofte bruger til festlige lejligheder. Men burgerboller var de altså ikke.

Det er faktisk lidt af en kunst at kunne bage det rigtige brød til den rigtige lejlighed, og endnu sværere er det at efterligne det, de ældre i familien havde inde i hovedet. Jeg glemmer aldrig dengang, jeg fik opskriften på min svigermors herlige vaniljekranse, men mine blev overhovedet ikke som hendes. Da jeg spurgte hende bagefter, slog hun en høj latter op og sagde, at hun forresten også kom en håndfuld hakkede mandler i.

God fornøjelse med ugens blad!

Abonnement på Familie Journal