Sandheden om mel

Mandag, 25. april 2011
af Redaktion
Hver dag får du et tip fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Af Pernille Brøndum, Familie Journals Slankeklub

Det er efterhånden blevet en jungle at finde rundt i alle de forskellige typer mel.
Derfor guider vi dig nu til de vigtigste facts.

Hvedemel feder
Brød, der er baseret på hvedemel, er fyldt med kulhydrater, der er let optagelige.
Dette gør dit blodsukker ustabilt og gør, at du bliver hurtigt sulten igen.
Derfor spiser du altså mindre, hvis du spiser det grove brød.

Durummel og hvedemel er lige usundt
Durummel består af fint formalede durumhvedekerner uden skaldele og kim.
Derfor er der ikke forskel på fiberindholdet i durummel og almindeligt hvedemel.
Det samme er desværre gældende for indholdet af vitaminer og mineraler.

Fuldkorn - ja tak
Groft mel - som rug eller fuldkornsspelt - giver klart det sundeste brød.
Fuldkornsbrød er fyldt med fibre, der holder maven i gang og masser af vigtige B- og E-vitaminer og mineraler som kalcium, jern, magnesium og fosfor, som er særligt vigtige for knoglernes sundhed.

Nedsæt risikoen for livsstilssygdomme
Flere videnskabelige undersøgelser viser, at fuldkornprodukter nedsætter risikoen for hjertesygdomme, visse kræftsygdomme, sukkersyge og fedme.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub

Læs også:
Få klar besked om æg
Grøn hygge
Træn dig til et sundt blodtryk

Kender du Kogebogen? Den bugner af god slankemad

Læs mere om slankeklubben her


KØB I SHOPPEN:
Snyd dig smuk
- slimshaper fra
Magic til 249 kr.