50 år med fed musik

Lørdag, 30. maj 2015
Johan Isbrand, foto: Niels S. Andersen
Hittet ”Kærligheden brænder” blev vendepunktet for Finn Johannesen

Byfesternes ukronede konger Fede Finn & Funny Boyz var i uvante omgivelser, da de holdt reception med rødvin og sandwich i Gallerie Knud Grothe i det mondæne Charlottenlund. Men anledningen var også særlig: Orkestret fejrede frontmanden Lennart Johannessens første halve århundrede i musikbranchen samt udgivelsen af såvel cd’en ”50 fede år” som orkestrets jubilæums-dvd.

Lennart syntes derfor, det var på sin plads at prøve noget nyt og lave lidt ”spil for galleriet”, som han udtrykte det, inden han sammen med sangfuglen Maud Kofod og deres tre muntre musikanter leverede en stribe ørehængere blandt malerierne.

LÆS OGSÅ: Kom med til Dansktop Prisen

Farvel til reklamebranchen

Fede Finn og Funny Boyz har 5 medlemmer: Fede Finn/Lennart Johannessen på bas og sang, Maud Kofod, sang og saxofon, Robert Langkilde på guitar og sang, Lars Andreasen på keyboards og Jimmi Koldenborg på trommer.

Lennart Johannesen, som er ”den fedes” pænere navn, er oprindeligt udlært elektriker og dyrkede i sine unge år musikken sideløbende med forskellige jobs som ejer af værtshus og tøjbutikker og som reklamemand på Holbæk Amts Venstreblad. Han spillede i forskellige bands med længst glemte navne som blandt andet ”Family Swingers”, ”Tiger”, ”Hamlet Kvartetten” og ”Boulevard” indtil Fede Finn og Funny Boyz i 2002 var en realitet.

Vendepunktet kom i 2005 med hittet ”Kærligheden brænder”. Det blev en kæmpe succes og bandet fik masser af jobs. Endelig kunne Finn sige farvel til jobbet som reklamemand.

I 2010 kom Maud Kofod med i bandet. Hun er 43 og mor til to døtre, som ægtemanden tager sig af, når hun er på landevejen med drengene. Hun har også sunget helt fra de unge dage og blev betaget af saxofonen, da hun en dag hørte Moonjam i radioen. Så hun tog et job i en slagterbutik og sparede sammen til sin første saxofon, som hun anskaffede i 1986.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær forstår at skabe en fest