Danmarks ældste boyband

Lørdag, 15. august 2015
Mary Steengaard
Evig fornyelse og gamle travere – sådan lyder opskriften på den store succes, som de fire gamle venner har oplevet gennem mere end en menneskealder. Men succesen skyldes i høj grad også gruppens nærmest ægteskabelige forhold.

Få fat i vores nye dansktop-magasin på mandag og få masser af underholdning.Du kan købe magasinet sammen med dit Familie Journal.

Det ka’ da godt være a lugter lidt af fisk i daw, men det’r fordi at æ kommer lig’ fra arbej’ av. Men ta mæ som æ er. Æ har charme og forstand, og under æ kedeldrawt der oser æ af mand.

Flere hundrede mennesker har på denne juliaften trodset et kraftigt stormvejr og en alt andet end varm sommertemperatur for midt på Lohals Havn at kunne skråle med på ovenstående omkvæd.

Næsten som et ægteskab

Familie Journals udsendte er ingen undtagelse, for rygtet vil vide, at ”Danmarks ældste boyband” giver den gas i det langelandske ferieland, og vi er så heldige at få lov til inden koncerten at få en snak med de fire friske gutter fra gruppen med det særprægede navn Tørfisk.

– Ingen af os kan huske, hvem der fandt på navnet, men baggrunden for det er soleklar, fortæller Bent Bro, der ligesom de tre andre medlemmer er født og opvokset i Thyborøn og står for blandt andet guitarspil og sang.

– Dér, hvor vi kommer fra, er tørfisk jo en lokal specialitet, og hvis du spørger børnene i Thyborøn, om de vil have slik eller tørfisk, svarer 90 procent med garanti, at de vil have tørfisk. Så på en eller anden måde virkede det bare så indlysende, da vi skulle finde på et godt navn, at det netop blev Tørfisk.

Kom med til et kæmpe brag af en fest i Jyske Bank Boxen den 23. januar 2016, når Dansktop-prisen afgøres

– Vi har spillet sammen i 35 år, og vi turer rundt på landevejene i hele Danmark cirka 100 gange om året, for så mange jobs har vi, fortæller Bent Bro. – Så vi kommer jo tæt på hinanden – det er næsten som et ægteskab …

Siden starten i 1983 har gruppen udgivet 20 skiver.

– Vi forstår hele tiden at forny os, samtidig med at vi stadig nyder at fyre nogle af de gamle, kendte sange af, når vi er ude og optræde. Folk elsker at høre dem, for så kan de selv skråle med, og det giver jo en fantastisk stemning.

Oser af mand

Apropos god stemning har alle ifølge dem selv forstående koner.

– Vi er jo meget væk hjemmefra, men de vidste alle, hvad de gik ind til, og det har aldrig været noget problem, fortæller Bent Bro.

Læs også om byfesternes ukronede konger Fede Finn & Funny Boyz

– Og en god ting er jo, at når vi kommer hjem fra et spillejob som for eksempel i aften, så får de altid fire glade mænd hjem igen. For hvordan kan man dog være sur eller ked af det, når man får lov til at lave det, man holder allermest af?

Og én ting er sikker: Skønt det kniber lidt med fiskelugten, så har både Bent, Anker, Egon og Bent charme og forstand, og om det nu er deres fortjeneste, er ikke til at sige, men det er, som om lokalet, vi har siddet i, oser lidt mere af mand, end det gjorde, da vi ankom …