Hilda Heick: Jeg håber, jeg har mange somre endnu

Mandag, 3. oktober 2016
Mandag, 3. oktober 2016 - 9:23 - af: Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke, Redigeret af: Redaktionen
”Vi bli’r ved” hedder Hilda Heicks forfatterdebut. Hun har interviewet ni personer, der har lagt ungdommen bag sig. Hør Hilda Heicks egen fortælling om at blive ældre i videoklippet.

For første gang i 40 år står Hildas navn alene på en udgivelse. I hendes nye bog med titlen ”Vi bli’r ved”, der udkom den 16. september, portrætterer Hilda Heick ni spændende mennesker – lige fra den nordjyske underholdningskonge Ernst Trillingsgaard til sexologen Maria Marcus.

Skynd dig at få billetter til Dansktop Prisen 2017 her!

Jeg var nysgerrig

- Det begyndte med et webinterview, som journalisten Thomas Korsgaard lavede med mig. Han spurgte mig blandt andet, om jeg havde nogle drømme, jeg manglede at prøve af. Og jeg svarede, at jeg drømte om at lave et talkshow a la Meyerheim eller skrive en bog. Til min overraskelse præsenterede han forlaget People’s Press for idéen. De var helt med på den og bad mig lave en liste over de personer, jeg kunne tænke mig at interviewe.

- På trods af, at vi taler om mennesker, der alle er oppe i årene, tænker de fremad. Og så er de aktive. Ingen af dem har tænkt sig at sidde med hænderne i skødet, selv om de på papiret har nået pensionsalderen. Og det er også grunden til, at bogen har fået den titel, den har, fortæller Hilda Heick.

Få fat i tilbuddet her - banner

Annette og jeg er stærke piger af natur

Arbejdet med bogen har sat tanker i gang hos Hilda. Jævntligt er hun nemlig begyndt at tænke på, hvor mange forår og somre hun mon har tilbage.

- Både Annette og jeg er stærke piger af natur. Keld er helt anderledes skrøbelig og egner sig ikke til at være alene. Jeg har sommetider sagt til ham, at hvis den situation opstår, skal han skynde sig at finde en ny. Der er endda et par stykker fra vores bekendtskabskreds, jeg uden tøven vil foreslå ham. Når jeg siger den slags, reagerer han med et lidt forlegent: ”Nu holder du op!” Jeg er i øvrigt begyndt at vise Keld, hvordan man bruger netbank og den slags. Det nytter ikke, at han er på herrens mark, hvis jeg pludselig dejser om, lyder det fra Hilda Heick.

Mød også talentfinalisten Benjamin Lundberg fra sidste års Dansktop Pris.

Om jeg skal skrive flere bøger?

Om Hilda skal skrive flere bøger? -Nu får vi se, hvordan den her bliver modtaget. Men hvis du spørger Keld, kan jeg bare gå i krig med én mere. Jeg skrev på den fra morgen til aften i sommerferien, mens der var EM i fodbold. Og han var svært begejstret over, at han helt uforstyrret kunne se alt det fodbold, han gad, griner Hilda Heick.