Stem og vind: Hvem skal have Familie Journals Læserpris?

Mandag, 29. januar 2018
af Johan Isbrand Foto: Søren Lamberth, Morten Mejnecke og Niels S. Andersen
Lørdag den 14. april går det atter løs i Boxen i Herning, når Familie Journal slår dørene op for Dansktop Prisen 2018, hvor der som altid bliver kåret vindere i en række kategorier. Én vinder kan du dog selv være med til at bestemme. Og når du stemmer, deltager du tilmed i konkurrencen om billetter til musikfesten og hotelophold i Herning under showet.
Dansktop Prisen 2018 - læserprisen
Dansvingerne løb sidste år overraskende med Læserprisen og blev dermed glade prisvindere for anden gang.

Dansktop Prisen er som bekendt en prisuddeling, der er søsat af Familie Journal i erkendelse af, at alt for få medier i dette land dyrker og dækker den folkelige populærmusik. En musikgenre, som bestemt ikke mangler begejstrede tilhængere, og som fortsat er det mest populære bud på et lydspor, når der festes ude omkring i landet, men som i vid udstrækning bliver ignoreret og set skævt til af den etablerede medieverdens smagsdommere. Den årlige musikfest er sat i verden med to formål for øje: dels at hylde dansktopmusikken og dens helte og dels at bidrage til talentudvikling og sørge for nyt blod, der kan sikre, at der også er en levende dansktopscene om både 20, 30 og 50 år.

Kom med til Dansktop Prisen 2018 - køb dine billetter her

Om vinderen bliver en kendt og elsket veteran eller et sprudlende, nyt talent, kan missionen således siges at være udført. Men selve charmen ved netop Læserprisen er, at vinderen meget vel kan blive en musikalsk hest, som kun et fåtal på forhånd har sat deres sparepenge på.

Publikum kårer vinder

Hovedkategorierne, som omfatter årets kvindelige og mandlige solister, grupper, album, hits og koncertnavne, varetages som altid med sikker hånd af vores jury af vidende musikeksperter med fingeren på pulsen og hjerter, der banker for den folkelige musik. Dertil kommer Familie Journals Ærespris, der suverænt uddeles af chefredaktøren. Men dansktopmusikkens publikum skal naturligvis også have mulighed for at gøre deres indflydelse gældende og være med til at kåre en vinder ved at stemme på en favoritkunstner.

Kandidaterne ses herunder, og ligesom sidste år er der hele 30 skønne navne at vælge mellem. Som man vil bemærke, er antallet af nye talenter en anelse højere end sidst, da vi ønsker at afspejle den udvikling, der løbende foregår på den folkelige scene, og som vi selv gør vores for at hjælpe på vej. Men superstjernerne gennem tiden er selvsagt også repræsenteret. Og under alle omstændigheder vil man givetvis finde, at der er kandidater for enhver smag og ethvert temperament.

Vind flotte præmier

Afstemningen foregår via sms, og i de kommende fire uger kan du stemme på den solist eller gruppe, der efter din mening har fortjent prisen. Du kan stemme lige så mange gange, du ønsker. Også gerne på flere kunstnere, hvis du ikke kan blive enig med dig selv om, hvem der er din favorit. Send din stemme senest søndag den 25. februar 2018, så deltager du samtidig i lodtrækningen om to fine præmier:

1. præmie (1 vinder) Dansktop-pakken:

● 2 billetter til Dansktop Prisen 2018 og overnatning på Best Western Plus Hotel Eyde i Herning.

● Overnatningen på Best Western Plus Hotel Eyde, Herning, er fra den 14. til den 15. april 2018. I opholdet er inkluderet overnatning i dobbeltværelse for 2 personer samt morgenmad. Værdi: 1.695 kr.

● De 2 billetter til Dansktop Prisen 2018 den 14. april er kategori A-billetter. Værdi: 2 x 640 kr.

● Samlet værdi for billetter og hotelophold: 2.975 kr.

2. præmie (1 vinder): 2 billetter til Dansktop Prisen 2018.

● De 2 billetter til Dansktop Prisen 2018 den 14. april er kategori A-billetter. Værdi: 2 x 640 kr.

● Samlet værdi: 1.280 kr.

Se, hvem der optræder til Dansktop Prisen 2018 her

Sådan deltager du

Send en sms til 1266 med teksten FJK efterfulgt af mellemrum og koden på den kunstner, du vil stemme på. Efter hver af de 30 kunstneres navne her i artiklen er der en kode, og den sætter du ind. Vil du eksempelvis stemme på Kandis, skriver du således FJK KA. Send SMS’en senest den 25. februar. Pris 8 kroner + alm. sms-takst. Ved deltagelse fraskrives fortrydelsesretten. Tjenesten udbydes af Aller Media, Havneholmen 33, 1561 København V, tlf.: 70207592 (support alle hverdage kl 13-16). For at deltage skal du være mindst 18 år.

Keld & Hilda: KH

Birthe Kjær: BK

Kandis: KA

Sweethearts: SW

Fede Finn & Funny Boyz: FF

Neighbours & Friends:NF

Stig Rossen: SR

Torben Lendager Band: TL

Johnny Reimar: JR

Klaus & Servants: KLS

Richard Ragnvald: RR

Kirsten Siggaard: KS

Inge-Marie Nielsen: IM

Peter Vesth: PV

Kim Schwartz: KMS

Lis & Per: LP

Dario Campeotto: DC

Kisser & Søren: KIS

Kim & Hallo: KIH

Bjørn & Okay: BO

Lotte Riisholt: LR

Dansvingerne: DA

ElsborgMaribo: EM

Lars Love Louise: LLL

Louise Espersen: LE

Safari-Band: SB

Kejser Larsen Band: KLB

Anne Marie Lindegaard: AL

Michael Korup: MK

Humørekspressen: HE

Se, hvem der løb med alle priserne ved Dansktop Prisen sidste år

Tog fusen på Dansvingerne

Til Dansktop Prisen 2017 tog Familie Journal fusen på Dansvingerne. På den absolut gode måde, skal det pointeres.

Under showet i Boxen var duoen blevet bedt om at indfinde sig bag scenen og gøre sig klar, idet de som vindere af Talentprisen året før skulle overrække vinderen af talentkonkurrencen Mig og Min Mentor, Michael Korup, sin pris.

– Vi havde på det tidspunkt selv opgivet tanken om at få en pris. Vi havde været nomineret i kategorien Årets Album, men den pris var gået til Kandis. Nu ville vi bare slappe af og nyde resten af festen. Men da vi stod bag scenen, hørte vi pludselig vores navn blive råbt op, og lettere forvirrede nærmest løb vi ind på scenen, husker duoens ene halvdel, Tobias Ahnfelt-Rønne.

Foran et feststemt publikum blev de to sangere modtaget af Familie Journals chefredaktør, Søren Johannesen, der overrakte dem Læserprisen.

– Det var fuldstændig uventet. Vi var jo bare ét navn ud af hele 30, som læserne havde kunnet stemme på. Og listen talte både Birthe Kjær, Kandis, Richard Ragnvald og alle de andre kæmper inden for dansktop, fortæller Dansvingernes Kristoffer Dam.

Men sådan forholdt det sig ikke desto mindre: Som vindere af Talentprisen i 2016 og med den fyldige omtale, som deltagelsen, sejren og den smittende ørehænger ”Fest i gaden” førte med sig – ikke mindst i Familie Journal – havde de to københavnere sat sig så kraftigt fast i bevidstheden blandt bladets læsere, at de havde vundet en stensikker sejr på sms-stemmer.

I 2016 var det duoen Kisser & Søren, der løb med Læserprisen, hvilket også kom som en overraskelse for mange, der måske snarere havde forestillet sig en af de førnævnte ”kæmper” som modtager af prisen. Familie Journals Læserpris er med andre ord kategorien, hvor alt kan ske.