Mandeltærte
Foto: Jette M. Vesterager

(5-6 pers.)

Mørdej
300 g mel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg

Fyld
250 g marcipan
3 spsk. rosenvand
2 æggehvider
2 dl piskefløde
150 g sukker

Overtræk
1 æg
1 tsk. revet muskatnød
Sukker til at drysse over


Smuldr mel og smør. Tilsæt flormelis og æg og saml dejen. Form den til en kugle og læg den i køleskab mindst 1 time. Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform på 20-22 cm. Gør kanten lidt tykkere end bunden og skær denne af ved formens kant.

Fyld
Riv marcipanen og bland den med rosenvand, æggehvider, piskefløde og sukker. Rør det sammen til en blød masse.Hæld mandelfyldet i tærten og bag den ved 175° 25-30 min., til marcipanfyldet begynder at stivne let. Tag tærten ud og lad den hvile 10 min. Pisk æg og muskatnød sammen og pensl det på tærten. Drys sukker på og sæt den i ovnen igen, til den er smukt gyldenbrun.
Spis tærten lun eller kold. Frisk frugten f.eks. appelsinbåde passer til.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Mere med mandler...
Romfromage med mandler og hindbærcoulis
Pære-mandeltærte

 

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+