Opskrifter

Aspargestærte

Søndag, 4. maj 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Friske asparges - så er det forår!

Opskrift på aspargestærte

(4 pers.)

1 rl. kølet butterdej, 275 g
250 g grønne asparges
250 g hvide asparges
1 dl cremefraiche
2 dl emmentaler
2 æg
½ spsk. dijonsennep
1 tsk. timianblade
½ tsk. salt
Kværnet peber

Fremgangsmåde til aspargestærte

Fold dejen ud og læg den i en tærteform gerne ud over kanten. Prik bunden med en gaffel og lad den hvile 10-15 min., så trækker den sig ikke så meget sammen. Forbag tærtbunden på midterrillen 10 min. ved 200°.

Skræl de hvide asparges og skær det nederste, træede af de grønne asparges. Skær alle aspargesene i 3-4 cm lange stykker og giv dem et hurtigt opkog. Hæld vandet fra og læg dem i den forbagte bund. Bland cremefraiche, 1 dl revet ost og æg med sennep, timian, salt og peber. Hæld cremen over aspargesene og drys med resten af osten. Bag tærten på midterrillen 25-30 min. ved 200°, til den er sprød, og fyldet er fast.

Tip: Dejen kan evt. rulles lidt tyndere ud, så den passer til tærteformens størrelse.