Opskrifter

Frugtkage med appelsin

Fredag, 6. marts 2009af Redaktion
150 g økologiske, tørrede abrikoser3 spsk. appelsinlikør el. appelsinsaft1 dl lyse rosiner150 g smør175 g sukker3 æg240 g mel1 tsk. bagepulver1 dl

150 g økologiske, tørrede abrikoser
3 spsk. appelsinlikør el. appelsinsaft
1 dl lyse rosiner
150 g smør
175 g sukker
3 æg
240 g mel
1 tsk. bagepulver
1 dl stærk
Orangemarmelade

Hak abrikoserne fint. Hæld likøren over abrikoser og rosiner og lad det stå et par timer. Rør smør og sukker godt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og frugt og rør det i dejen sammen med orangemarmelade. Hæld dejen i en 2-liters randform. Bages på nederste rille ved 175° ca. 1 time, prøv med en strikkepind. Læg evt. bagepapir over mod slutningen af bagetiden. Lad kagen køle i formen, inden den vendes ud på bagerist.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere kager med frugt...
Ingefærkage med pærer
Klementinmuffins med birkes
Æblebradepandekage
Appelsinkage