Opskrifter

Liv Martines nytårskage

Lørdag, 26. december 2015Opskrift af Liv Martine Hansen, foto: Morten Mejneckefoto: Morten Mejnecke
Imponer dine gæster med denne flotte nytårskage fra Liv Martine, der vandt den store bagedyst i 2015.

Liv Martine Hansen, vinder af Den store bagedyst 2015, har kreeret en nytårskage til Familie Journals læsere. Liv har sørget for, at det er en kage, som er nem at lave, så hele familien kan gå i køkkenet sammen, og så smager den ganske forrygende.

1 t
8 personer
Kransekagebund
250 g marcipan
75 g flormelis
20 g past. æggehvider
Kagering, Ø 20 cm
Citron-champagne creme
2 blade husblas
3 citroner
1 dl børnechampagne eller alm. champagne
2 citroner, skallen heraf
160 g sukker
1 æg
60 g smør
Køkkentermometer og kageplast
Mørk chokolademousse
200 g mørk chokolade
0,5 dl sødmælk
3,5 dl fløde
2 blade husblas
Modelleringsstjerner
100 g chokolade
30 g glukose
Spiseligt bronze dust
Stjerneudstikker
Marcipanovertræk
200 g marcipan
25 g glukose sirup
100 g flormelis
Krystalliseret hvid chokolade
100 g vand
100 g sukker
100 g hvid chokolade
Spiseligt bronze dust
Chokoladeskrift til årstal
100 g mørk chokolade
Spiseligt bronze dust
Nytårskage fra Liv, vinder af Den store bagedyst 2015

Sådan laver du Livs nytårskage

Kransekagebund

  1. Ælt alle ingredienser sammen til din kransekagebund og tryk den ud i bunden af din kagering (diameter 20 cm) og bag den ved 200 grader varmluft i 8-12 minutter. Lad den køle.
  2. Gå herefter i gang med din citron-champagne creme. Læg husblas i blød.

Citron-champagne creme

  1. Kom citronsaft, citronskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Kom resten af sukkeret og ægget i en anden skål og pisk sammen.
  2. Kom citronmassen i æggemassen og rør forsigtig sammen. Kom det tilbage i gryden og kog det op til 60-65 grader.
  3. Tilsæt husblas og rør smørret ud i massen og kom den på køl. Lad den afkøle let.
  4. Kom kageplast rundt om kransekagebunden og sæt kageringen udenom plasten, så den holder det hele fast. Hæld herefter citron-champagnemassen på kransekagebunden og sæt den på frys.

Chokolademousse

  1. Forbered din chokolademousse. Husblas udblødes i koldt vand.
  2. Hak chokoladen fint, og kom det i en skål og smelt det i mikroovnen. Varm mælken op i en gryde til lige før kogepunktet.
  3. Kom den opvredne husblas i mælken og rør rundt til husblassen er smeltet. Bland herefter mælk og chokolade til en ensartet masse, mens det stadig er varmt, og lad den let afkøle. Pisk fløden, men pas på ikke at piske for meget - kun til den danner bløde toppe.
  4. Kom en spiseske flødeskum i den afkølede chokolademasse og bland det forsigtigt sammen.
  5. Chokolademassen kommes herefter over i fløden, og det hele vendes sammen. Massen hældes nu i kageringen oven på citron-champagne cremen. Sæt kagen på køl.

Modelleringschokolade

  1. Lav din modelleringschokolade ved at smelte din chokolade i mikroovnen og tilsæt glukosesirup. Rul det ud mellem to stykker bagepapir og sæt det kort på køl, herefter stik stjerner ud med en stjerne udstikker.
  2. Lad dem køle kort og pensel dem med bronze dust.

Saml din nytårskage

  1. Forbered din marcipan. Ælt alle ingredienser sammen og lad den køle.
  2. Rul den herefter ud og stik ligeledes stjerner ud i marcipan. Befri derefter din nytårskage for kageplast og betræk den med marcipan. Det er en god ide at piske 2 dl fløde til at smøre din nytårskage op med, før du beklæder den.
  3. Når din nytårskagekage er beklædt, kan du sætte stjernerne på og dine modelleringsstjerner.
  4. Lav din krystalliseret chokolade. Varm vand og sukker op til 133 grader og kom din hakkede chokolade i, mens du pisker. Hæld det herefter ud på et stykke bagepapir og farv den med bronze dust.
  5. Til sidst skal du temperere din chokolade til årstallet, kom det i en sprøjtepose og sprøjt ”2016” ud på et stykke bagepapir, lad det køle, kom bronze dust på og sæt det på din nytårskage.