Opskrifter

Roulade med nyplukkede jordbær

Fredag, 26. maj 2017 Fredag, 26. maj 2017 - 8:00 - af: Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger. Fredag, 26. maj 2017 - 8:00 - af: Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger.
Roulade med nyplukkede jordbær. En dessert der tager en direkte tilbage til barndommen.

Roulade med nyplukkede jordbær

(10-12 stk.)

Ingredienser

3 æg 125 g sukker 120 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 1 spsk. vand Fyld: 100 g hvid chokolade 3 dl piskefløde 2 dl jordbær Topping: 2 dl piskefløde 8-10 jordbær Mandelflager Er du vild med roulade med nyplukkede jordbær, så prøv også roulade med karamelsauce

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker. Tilsæt vand og vend det forsigtigt sammen til en dej. Bred dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 5 min. ved 250º. Vend den ud på sukkerdrysset bagepapir. Fjern bagepapiret, fugt papiret, så går det nemmere. Læg bagepladen oven på kagen og lad den afkøle. Smelt chokoladen. Pisk fløden til flødeskum og bland den smeltede chokolade i. Fordel massen på den afkølede bund. Rens jordbærrene og skær dem i tern. Drys dem over bunden. Rul rouladen sammen på den lange led. Læg den på et fad. Sprøjt flødeskummen på kagen og pynt med skiveskårede jordbær og mandelflager.