Opskrifter

Sarah Bernhardt med rabarbercreme og hindbær

Onsdag, 26. april 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
En god gammeldags Sarah Bernhardt kage smager skønt, men denne hvide og sommerlige udgave er nu heller ikke så tosset.
(14 stk. )

Det skal du bruge til Sarah Bernhardt med rabarbercreme og hindbær:

Makronbunde: 135 g sukker 150 g marcipan 1-2 æggehvider Rabarbercreme og fyld: 100 g rabarber 1 spsk. sukker 150 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 1¼ dl cremefraiche 38% 14 store hindbær Overtræk og pynt: 200 g hvid chokolade Tørrede hindbær el. hindbærkrymmel Er du mere til de klassiske Sarah Bernhardt kager med mørk chokolade? Så tag et kig her.

Sådan laver du kagerne

Makronbunde: Ælt sukkeret ind i marcipanen. Det gøres nemmest på en røremaskine med rørespaden. Ælt æggehviderne ind i marcipanen lidt ad gangen og stop, når dejen er blød og ensartet, men stadig så fast, at den ikke løber ud, når den skal formes til makroner. Sprøjt dejen op på en plade med bagepapir til 14 makroner, der er 4 cm i diameter. Du kan også sætte makrondejen på pladen med en ske. Bag makronerne ved 175º ca. 20 min., til de er lysebrune. De skal stadig være lidt seje indeni. Lad dem køle af på pladen og træk dem forsigtigt af bagepapiret. Rabarbercreme: Skyl rabarberne og skær dem i små stykker. Kom dem i en lille gryde med sukker og 1 spsk. vand og lad dem koge ud. Lad rabarberkompotten køle helt af. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pisk fløde og cremefraiche sammen til en blød flødeskum. Rør lidt af skummet i chokoladen og vend derefter chokoladen hurtigt i skummet. Vend med det samme rabarberkompotten hurtigt i cremen. Cremen skiller nemt og skal derfor vendes hurtigt sammen og rør ikke mere end højst nødvendigt. Stil cremen i køleskabet. Skyl hindbærrene og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vend makronbundene om og læg et hindbær i midten af hver makron. Smør rabarbercremen ovenpå og rundt om hindbærret. Glat cremen ud i siderne og lad den danne en spids. Læg kagerne på en bakke med bagepapir og stil dem i fryseren, så de er nemmere at overtrække med chokolade. Overtræk og pynt: Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad. Dyp cremen i chokoladen og drys med hindbær eller hindbærstøv, inden chokoladen stivner. Opbevar kagerne i køleskabet indtil servering. TIP I stedet for cremefraiche 38% kan du bruge piskefløde. Prøv også: Hjemmelavede flødeboller Har du mod på at kaste dig ud i de lidt sværere kager? Så kan du finde en masse inspiration i galleriet herunder.
Lav selv konditorkager