Opskrifter

Solbærsnitter

Tirsdag, 24. maj 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Prøv disse solbærsnitter i stedet for den klassiske hindbærsnitte. Ind i mellem er det sjovt at eksperimentere lidt med de klassiske opskrifter. Vi har skiftet hindbærmarmeladen ud med solbærmarmelade, men du kan også prøve dig frem med andre slags.
(8 stk.)

Det skal du bruge til solbærsnitter:

Er du mere til den klassiske hindbærsnitte, kan du finde en af vores opskrifter lige her 180 g hvedemel 75 g flormelis 1 tsk. bagepulver 125 g smør 125 g tyk solbærmarmelade Glasur: 150 g flormelis 2 spsk. kogende vand Evt. 2 spsk. krymmel

Sådan laver du solbærsnitter

Bland mel, flormelis og bagepulver. Tilsæt smør i små stykker og ælt det hele hurtigt sammen til en blød dej. Klap dejen ud til en firkant, pak den ind i køkkenfilm og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 35 cm. Skær kanterne lige hele vejen rundt. Skær dejen igennem på langs, så du får to lige store stykker. Læg dejen på bagepapir med lidt mellemrum. Bag bundene i ca. 10 min. ved 180°, til de er lysebrune i kanten. Lad dem køle af. Smør solbærmarmeladen ud på den ene bund og læg den anden ovenpå. Rør en glasur af flormelis og vand og smør det ud over kagen. Drys krymmel på glasuren, mens den endnu er våd. Lad glasuren stivne. Skær solbærsnitterne ud i lidt skrå stykker. Brug en stor, skarp kniv og skær dem ud i faste hug. Prøv også lækre karamelsnitter med chokolade