Opskrifter

Citronkage med hvid chokolade

Fredag, 7. juli 2023Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Peter Kam.
Fyld kageskabet med forskellige søde sager, så har du altid noget at servere til kaffen. Denne citronkage med hvid chokolade vil uden tvivl vække begejstring hos alle.
50 min
8 personer
Citronkage med hvid chokolade:
1½ usprøjtet citron
170 g smør
170 g sukker
170 g marcipan
3 æg
90 g hvedemel
1 knsp. salt
80 g hvid chokolade
Passionsfrugtglasur:
3 passionsfrugter
150 g flormelis
1 spsk. citronsaft
Evt. ½ tsk. spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen.

Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften.

Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker.

Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.

Rør herefter citronskal, citronsaft, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.

Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.

Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.

Tjek med en gaffel eller et træ­spyd, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen helt, inden den anrettes på et fad.

Passionsfrugtglasur:

Halvér passionsfrugterne, og skrab indmaden ud.

Blend indmaden, og pres den igennem en finmasket si, så der kun er saften tilbage.

Hæld flormelis i en skål, og tilsæt passionsfrugtsaft og citronsaft lidt ad gangen, til du har en tyktflydende glasur.

Smør glasuren ud på kagen, og pynt evt. med spiseligt guldstøv.