Opskrifter

Ricotta-toast med karamelsauce

Fredag, 6. oktober 2023Af Gitte Heidi Rasmussen.
Få varmen med en lækker dessert, der har været en tur i ovnen. Her får du en yderst velsmagende opskrift på ricotta-toast med karamelsauce.
30 min
2 personer
Ricotta-toast med karamelsauce:
1 æg
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 dl mælk
100 g panettone (italiensk kage)
1 spsk. smør til stegning
Topping:
100 g ricotta
2 spsk. flormelis
1 knsp. vaniljepasta
Til servering:
2 tsk. karamelsauce
10 g brændte mandler (5 stk.)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og mælk sammen med en el­pisker i en skål.
  2. Skær panettone-­kagen i skiver, læg dem i æggeblandingen, og vend forsigtigt rundt.

Topping:

  1. Pisk imens ricotta, flormelis og vaniljepasta sammen til en luftig creme med elpiskeren i en anden skål.
  1. Afdryp kageskiverne, og steg dem i lidt smør på en slip let-­pande ved middel varme på begge sider, indtil de er sprøde og gyldne.

Servering:

  1. Anret de stegte kageskiver på tallerkener, top med ricottacreme, dryp med karamelsauce, og drys med hakkede brændte mandler. Servér straks.

Tip: Kan du ikke få fat i panettone, kan du bruge rosinboller eller myslibrød i stedet.