Opskrifter

Madbrød med pesto og feta

Fredag, 18. februar 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria TegnerFoto: Maria Tegner
Det er ikke alene en fryd for øjet at servere flettet bagværk. Teknikken gør også, at der kan gemme sig masser af fyld inde i brødet

Opskrift på madbrød med pesto og feta

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1½ tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 75 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • 4 spsk. grøn pesto
  • 85 g feta
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Smuldr gær i lillefingervarmt vand, og rør salt, sukker, olie og grahamsmel i. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er lind og slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

Rul dejen ud i et rektangel med en kagerulle. Smør pesto på hele firkanten, og drys smuldret feta over. Fold dejen ind over midten på den korte led, og tryk den lidt sammen i kanterne.

Skær dejen ud i 3 striber på hele den lange led, bortset fra de sidste 5 cm. Flet de tre strimler til en løs fletning, og fold snipperne i enden ind under resten af fletningen.

Lad brødet efterhæve i 30 minutter på en bageplade med bagepapir, imens ovnen varmer op til 180°. Pensl brødet med let sammenpisket æg, og bag det i gyldent og gennembagt i 15-20 minutter.