Hestehandler synger for både folk og fæ

Mandag, 20. september 2010
af Redaktion
Kaj Rasmussen er både sanger og tidligere hestehandler. Efter en ulykke har han lagt hestehandlen på hylden, men han synger ufortrødent videre af karsken bælg
Primærbillede: Foto: Lars Horn
Primærbillede: Foto: Lars Horn

Af Mary Steengaard

- I skal ikke tage jer af ham, han synger bare altid! undskylder Sofie sin far, Kaj Rasmussen, som er kendt som Danmarks syngende hestehandler.

Vind Kajs sange

10 heldige læsere kan vinde Kaj Rasmussens cd med danske sange.

Deltag i konkurrencen

Bryder ud i sang
- Folk siger, jeg er tosset, men det har jeg det godt med, fortæller den sangglade hestemand, som siden sin nordjyske barndom har haft for vane at bryde ud i sang når som helst og hvor som helst.
- Jeg var ikke særlig god i skolen, fordi jeg er ordblind, og meget tidligt blev jeg temmelig overvægtig. Så hvad skal en dreng gøre for at klare sig? fortæller Kaj, som har stået på de skrå bredder med de helt store danske navne.

Hele livet har Kaj
sunget på scener,
plejehjem, i stalden og
til fester, og han er
fast besluttet på at
blive ved, til han
segner

Sang med de kendte
- Jeg har som knejt sunget både med Gustav Winckler, Birthe Kjær, Bjarne Liller og Susanne Lana, når de kom her i lokalområdet for at optræde, og deres attitude smittede jo af på mig, så jeg lærte at bukke og tage imod bifaldet, fortæller Kaj, som stadig nyder godt af sin barnelærdom, når han optræder.
- Når jeg på et plejehjem går hen til en ældre dame, tager om hende og synger "Jeg vil vente ved telefonen på dit svar", så er der ikke et øje tørt, fortæller Kaj.

Fik revet foden af
Kaj har altid vidst, at han skulle have heste i sit liv, og han var hestehandler indtil ulykken slog ned, og en hest stejlede og gik helt bagover. - Jeg kom ikke væk i tide, så den røg ned over mig, og jeg fik revet den ene fod af, fortæller Kaj nøgternt.
På trods af hændelsen opdrætter han stadig heste i sin fritid, og sidste år blev en af hans hopper kåret som årets hoppe ved hingstekåringen i Herning. - Det var en stor dag, men jeg bliver hernede, hvor græsset gror. Og jeg bliver ved med at synge for folk og fæ til fester af alle kalibre, siger han.

Læs også:

Daimi sætter stadig sin hat, som hun vil

Kærligheden hjalp Lise ud af misbrug og prostitution

Et langt liv som husbestyrerinder