I fælles front mod kiloene

Mandag, 15. marts 2010
af Redaktion
Merete Stilling har sammen med sin mor, Jytte Mogensen, meldt sig ind i Familie Journals Slankeklub. De vil nu kæmpe mod kiloene i fællesskab og blogge om det her på Familiejournal.dk
Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg

2003 tabte Merete Stilling sig 22 kilo. Motivationen var stor, men det var målet også. Hun skulle nemlig kunne passe sin brudekjole. Men da brylluppet var vel overstået røg kiloene desværre på igen. - Og det er klart den manglende motivation, der har været min største last lige siden, siger Merete.

JYTTE OG MERETE BLOGGER

Mor og datter startede deres slankeprojekt lidt før jul, hvor Merete vejede 110 kilo og Jytte 104 kilo. På nuværende tidspunkt har Jytte tabt sig 3,1 kilo, 4 cm om taljen, 13 cm om hoften og 9 cm om brystet. Merete har tabt 2 kilo, 5 cm om taljen, 4 cm om hoften og 2 cm om brystet.

Følg deres kamp på familiejournal.dk, hvor de hver uge skriver om deres op- og nedture. Find Jytte og Meretes slankeblog her

Vil gerne kunne lege
Meretes mor, Jytte på 56, er enig i det med den manglende moivation. - Ja, manglende motivation og ikke mindst motion, siger Jytte, som dog efterhånden er blevet motiveret for at tabe de overflødige kilo. - Jeg har to børnebørn. Meretes søn Jonas, og så min søns lille pige. Jeg vil så gerne kunne være aktiv og lege sammen med dem, siger hun. Jytte har døjet med overvægt hele sit liv, men kiloene har først sneget sig på Merete, efter hun blev elev hos en bager. - Som jeg siger, så var det nok mig, der var skraldespanden for alle endeskiverne, griner Merete.


En svaghed for chokolade
Merete har også fundet motivationen frem til at tabe sig. - Jeg føler mig igen motiveret til at gøre noget ved min vægt - også for Jonas' skyld. Det gode er, at jeg får hjælp i stedet for en løftet pegefinger i Familie Journals Slankeklub, siger hun. At forkert kost er en stor årsag til overvægt, er der vist ingen, som kan være uenig i. Merete indrømmer da også, at hun har en svaghed for chokolade og grillmad. Og hendes allerførste køkkeninvestering var da også en frituregryde. - Vi har nok heller ikke spist så sundt, da Merete og hendes bror var små. Vi vidste jo ikke bedre, siger Jytte.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her - start dit vægttab i dag og spar op til 649 kr.

Slank med en spillemaskine
Motion skal der til, når kiloene skal forlade kroppen. Merete har en Wii koblet til fjernsynet (interaktiv spillemaskine) med fitness-spil og stepbænk. For det skal jo også være sjovt at træne. Og mor Jytte har faktisk også investeret i en. - Det er rigtig sjovt, siger hun om spillemaskinen Wii og er heller ikke bleg for at demonstrere den midt i Meretes lille stue. Straks kommer barnebarnet Jonas hen. Han vil også være med. - Ja, her er i hvert fald noget vi kan lave sammen, Jonas og jeg, siger den aktive mormor, som får motioneret, samtidig med at hun leger med sit barnebarn.

Af Jannie Øberg

Læs også...
Jytte og Meretes slankeblog

15 kilo lettere: Nu er jeg fyldt med energi og livsglæde