Spøgelser går også på værtshus

Søndag, 21. marts 2010
af Redaktion
Det mener Steen Kofoed, der er en af landets mest kendte clairvoyante. Hvad kender du selv til spøgelser?
- Det er nemt at uddrive spøgelser. Jeg vender bare deres bevidsthed mod lyset og hjælper dempå vej, siger Steen Kofoed. Foto: Birger Vogelius
- Det er nemt at uddrive spøgelser. Jeg vender bare deres bevidsthed mod lyset og hjælper dempå vej, siger Steen Kofoed. Foto: Birger Vogelius

Af Erik Pedersen

Er der nogen i Danmark, som tror på spøgelser, så er det de clairvoyante.
Flere af dem tager ligefrem rundt og "renser" huse bestilt af ejere, som har en stærk oplevelse af, at noget overnaturligt og ubehageligt har hjemsøgt deres bolig.

Spøjs
En af de mest kendte spøgelsesuddrivere hedder Steen Kofoed.
Han har skrevet bøger om sine personlige erfaringer med spøgelser, medvirket i tv-serien "Åndernes magt", driver et uddannelsescenter for clairvoyance i København - og så er han i øvrigt også en ret spøjs fyr.
Selv siger Kofoed, at han har set spøgelser flere gange under sine udrensninger, men gået lidt nærmere på klingen modificerer han det til, at han har "set" dem med sin psykiske sans, men altså ikke direkte stået øje til øjenhule med et gespenst.
Alligevel har han et helt klart billede af, hvad et spøgelse er.

Når man dør...
- Spøgelser er et menneske, som har forladt sin krop og "sidder fast" blandt os levende, mener han.
- Et spøgelse har sin opmærksomhed rettet mod den fysiske verden, men for at det kan gøre ting og sager, kræver det energi, og den energi får de fra os levende. Nogle kan være omkommet under tragiske omstændigheder og har nu opmærksomheden rettet mod deres efterladte og kommer derfor til at "sidde fast" pga. en blanding af sorg og kærlighed.

HVAD MENER DU?

  • Har du selv mødt spøgelser?
  • Eller tror du slet ikke på, at de findes?
  • Giv din mening til kende i det røde kommentarfelt herunder...

Alkoholiker på stamværtshuset
Heldigvis kan Kofoed berolige med, at det ikke er alle afdøde, der bliver til spøgelser.
- Når man dør, har man to muligheder, siger han.
- Enten at komme hjem til dét sted i det hinsides, som man tror på, eller også bliver man her for en tid og holder øje med noget jordisk ligesom fru Olsen på sin gård. For spøgelser er som regel tilknyttet fysiske steder, hvor de kan få opfyldt deres behov.
- Det kan være alle mulige behov, selv en alkoholiker, som livet igennem har opsøgt et bestemt værtshus, kan fortsætte med at hænge ud på stedet efter sin død.

Læs også Engle og dæmoner
Tag med spøgelsesjagt på Trekroner