Ville redde sin alkoholiserede mand

Mandag, 14. juni 2010
af Redaktionen
Da hun var ung og forelsket, troede Hanne, at hun kunne redde sin kæreste, der drak lidt for meget. Der skulle gå over 20 år, før hun forlod ham med deres børn
 Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Det er historien om den lidt usikre pige, der falder for den farlige, charmerende fyr. Han drikker måske for meget, når de er i byen, men hun er sikker på, at hun kan redde ham. Den drøm kender mange kvinder - og de fleste gange ender den i et mareridt.

Født med hofteskred
For Hanne Heger kom mareridtet til at vare i 20 år, og det har hun skrevet en bog om. Hanne endte med at vælge sit eget og børnenes liv, og det handler bogen "Min vej ud af medmisbruget" om. - Stig og jeg mødte hinanden i 1977, da vi begge var 15 år. Jeg var den usikre pige, der var blevet mobbet, fordi jeg er født med hofteskred og haltede. Jeg var ikke noget værd, det troede jeg på, og jeg ville jo aldrig blive gift, når jeg nu havde så skæve ben. Derfor var det så spændende, siger Hanne, som blev duperet af, at Stig fandt hende interessant.

KONTAKT HANNE

Du kan skrive til og få gode råd af Hanne via hendes hjemmeside hanneheger.dk, hvor du også selv kan skrive indlæg og få kontakt til andre ligestillede.

Tog ansvaret for Stig
- Vi havde det sjovt sammen, og han gik meget op i sin sport. Dengang var det kun til fester, han drak. Til gengæld drak han, til han faldt om, siger Hanne, som flyttede sammen med Stig, da hun var 16. Hun tog ansvaret for, at Stig kom op om morgenen og på arbejde, hun tog ansvaret for hans opførsel. Hun havde fået styr på Stigs liv. - Vi var 22, da vores første barn var på vej. Stig trænede ikke så meget mere, og næsten hver dag kom han fuld hjem. Men det mente han ikke selv: Det var mig, der så syner, fortæller Hanne.

Tror endelig på sig selv
Over tid fik de sammen i alt tre børn - børn, der alle blev brikker i et spil om at overleve med æren i behold, da Stig stort set var fuld hver dag. Til sidst fik Hanne nok, fandt styrken og rejste med sine tre børn efter at have brugt 21 år af sit liv på et menneske, der ikke kunne reddes. I dag er Hanne 48 år. Undervejs har hun omsider fået bevist over for sig selv, at hun er god nok, og at hun er i stand til at blive elsket af andre. Hanne har fundet en mand, hun elsker, en mand, der kan give hende tryghed og frihed til at udvikle sig.

Af Greta Johannsen

Se også:

Heidi har levet
med vold hele
livet
Firtrængte
incest i 30 år
Vind Hannes bog: Min vej ud
af medmisbruget