Gode naboer hjalp, da kræften slog ned

Mandag, 9. august 2010
af Redaktion
Johnnie Nielsen har været ramt af en livsfarlig sygdom flere gange de sidste syv år. Heldigvis har fantastiske naboer sluttet tæt op om ham og hans hårdtprøvede familie
 Foto: Torkel Dyrting og privat
Foto: Torkel Dyrting og privat

På Rønne Allé i Sunds ved Herning bor naboerne Sanne og Johnnie, Lisbet og Ole og Annegrethe og Karl, og de udgør en unik og smuk nabobuket. Nu har de besluttet, at invitere Familie Journals læsere indenfor i deres ubrydelige naboskab.

Naboerne holdt huset
Naboerne trøstede Johnnies kone Sanne og tog sig af parrets yngste, da han for syv år siden, første gang, blev ramt af mandelkræft og var indlagt på Rigshospitalet. De passede også huset og haven, så familien Nielsen kunne vende hjem til et velholdt hus. - Vi var overalt lige bortset fra skuffer og skabe samt selvfølgelig soveværelset. Tærsklen til privatlivets fred ville vi ikke overskride, smiler Lisbet.

Familiernes børn er vilde med
at passe både deres egne og
de andres hunde

Delte dårlig nyhed
Sidste år modtog Sanne den frygtelige nyhed, at kræften havde spredt sig til Johnnies lunger. - Johnnie var ikke hjemme, da lægen ringede. Men vi havde aftalt at mødes senere på dagen i Herning Centret, hvor jeg skulle på tøsetur med Lisbet, fortæller Sanne. Ude af sig selv betroede Sanne sig senere til Lisbet, som var der, da hun skulle overbringe den triste nyhed til Johnnie. - Jeg tror aldrig, jeg har haft det så forfærdeligt, som da jeg så Sanne gå over mod Johnnie. De havde allerede været igennem så meget. Det var ikke til at bære, fortæller Lisbet.

Tilbage til livet
Heldigvis går det fremad med Johnnie. Rask er han ikke, men kræften har indkapslet sig, og sygdommen er holdt i ave. - Det var, som om det ramte os alle lige hårdt. Uden at vi kunne gøre andet end at lytte, siger Ole eftertænksomt. - Det var det, I gjorde. I var der! Det var det vigtigste. Og så havde I gjort hele huset rent og stod og bød os velkommen tilbage, tilføjer Sanne og Johnnie samstemmende. Tilbage til Sunds, tilbage til Rønne Allé - tilbage til livet!

Af Ole V. Hansen

LÆS OGSÅ:

Har du Danmarks
bedste nabo? -
Vind rejse til
Rhodos
Blev genoplivet
af naboerne
Naboer stod
klar efter
dødsfald
og indbrud