Husker du 1976?

Onsdag, 18. maj 2011
af Redaktionen
Med næste uges ”Husker du...”-dvd kan du rejse tilbage til 1976 og genop¬leve Tvind-imperiets spirende start, mænd i basisgrupper og Gasolin’ på amerikansk på ugens. Nyd i mellemtiden lidt 1976-nostalgi fra Familie Journals arkiv

Kampen mellem det bestående og det alternative raser i 1976: Det spirende skolesamfund, Tvind, har succes blandt de unge, om end enkelte ikke kan indordne sig under den kollektive arbejdsånd og tager flugten. Christiania står til at blive jævnet med jorden, men rømningen udsættes pga. den massive, folkelige opbakning til fristaden. De studerende på RUC nægter at gå til eksamen, og universitetet undslipper kun med nød og næppe en luk¬ning. Ølejre er fortsat populære. Det nye er, at mændene nu også er med på vognen, danner basisgrupper og diskuterer kønsroller.

To ludere og en lommetyv
Anderledes sikkert forankret i sin maskulinitet er Jens Okking, der spiller den hårdt¬slående titelrolle i filmen "Strømer". Alternative pladeselskaber for folkelig musik skyder frem, og i en anden ende af musikbranchen finder vi idolerne Mabel og ikke mindst discomusikken, der med sit glitter og sine dansevenlige rytmer får lytteren til at glemme krise og arbejdsløshed for en stund. Gasolin' prøver lykken i USA, men uden den store succes. Flere gange oplever gruppen at spille for "to ludere og en lommetyv", som Kim Larsen udtrykker det. Men hjemme i Danmark er de fortsat folkekære som få.

Start din dvd-samling nu
Gennem i alt 20 uger giver Familie Journal i samarbejde med DR læserne mulighed for at opleve eller genopleve vores nyere historie: "Husker du…" er 20 medrivende dvd'er, der med baggrund i DR's store arkiv viser en perlerække af dokumentariske, sjove og underfundige klip fra ind- og udland i 1960'erne og 1970'erne: Dvd'erne, som hver dækker et historisk år, koster 43 kroner stykket.