Gun-Britt: Det værste var min barndom

Mandag, 20. juni 2011
af Redaktion
En barndom med vold og fattigdom har ikke holdt den smukke kvinde tilbage
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Gun-Britt, som snildt kunne snyde sig yngre end de 61 år, hun fylder d. 19. juni. Men det kunne hun ikke drømme om, for hun er glad for sin alder. Her er seks skarpe spørgsmål til kvinden, der flyttede hjemmefra som 14-årig, og som netop har samlet sin skole, salon og forretning i sit store hus.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- At jeg bliver gammel og kan blive ved med at arbejde så længe som muligt. Jeg kan ikke se mig selv som pensionist, og der er så meget, jeg stadig gerne vil…

Hvad er det værste, du har oplevet?
- Det er vel min barndom. Den var tough! Men jeg skyndte mig jo hjemmefra hurtigst muligt. (Gun-Britt voksede op i fattige kår, og efter forældrenes skils­misse boede hun med en opfa­rende mor, der slog hende. Så Gun-Britt flyttede som blot 14-årig. Sin historie har hun for­talt i bogen "Du skal ikke tro, du er noget - men det hjælper med flot hår").

Har du alligevel et sjovt barndomsminde?
- Den bedste tid var, da vi boede i Karlskrona, og jeg som helt lille tog på fisketure med min far. Vi fangede sild, som vi stegte - to fileter med tons­vis af persille imellem, og så spiste vi dem med en dressing af eddike, vand og sukker og så helt små, nye kartofler. Jeg kan stadig blive helt deprimeret, når der kommer store kartofler på bordet. Jeg hader store kartof­ler! Derimod elsker jeg stadig at kunne se vandet, som vi kunne dengang i Karlskrona.

Hvad er din livret?
- Fjordrejer! Og jeg er god til at pille dem. Som barn holdt jeg ferie hos min yndlingsmoster Carla i Skagen. Hun var tillids­kvinde på rejefabrikken, og hun havde jo ikke så lang ferie, som jeg havde. Derfor kom jeg med på arbejde, og så sad jeg og pillede rejer med alle kvinderne. Det er også et godt minde.

Hvordan holder du dig i form?
- Jeg har dyrket rigtig meget sport, men nu er jeg tilbage ved det, jeg altid har gjort: løbetu­rene. Og jeg plejer mit udse­ende med produkter, der er blevet lidt dyrere med alderen. Mit favoritmærke er La Mer, som indeholder tang ligesom i mine egne produkter. Jeg svær­ger til frisk luft og vinterbad­ning. Hvis man vil bevare et godt udseende, tror jeg også, det handler om at have det godt og være tilfreds. Man skal kunne lide den alder, man har.

Hvad kan du lide at læse?
Jeg er ret ordblind, så jeg kan bedst li' lydbøger. Bl.a. har jeg lige læst tennisspilleren Andre Agassis' bog "Open", og den er forrygende. Og så har jeg en mand, der gerne vil læse højt, det er dejligt. Han læser - og jeg falder i søvn!

Af Anne Kjøge

Læs også:

Viggo Sommer - Ramt af kærlighed i moden alder

Ole Henriksen: Jeg er en stædig jyde

Kvindelig landmand med ben i næsen