Strik og filt en taske

Søndag, 10. juni 2012
af Redaktion
Den supersøde taske er strikket og filtet I 100% uld
Foto: Drops
Foto: Drops

FILTET TASKE
Mål før filtning: Bredde = ca 45 cm. Højde = ca 25 cm.
Mål efter filtning: Bredde = ca 25 cm. Højde = ca 14 cm.
Materialer: DROPS Eskimo fra Garnstudio: 350 gr f.nr 11, kakigrøn, 100 gr f.nr 03, mørkebrun
DROPS pinde nr 9 - eller det p.nr du skal bruge for at få 10 m x 14 p glatstrik = 10 x 10 cm.
DROPS Bøffelhornsknap nr 536: 1 stk.

Se farvekort for: DROPS Eskimo

Har du et spørgsmål til opskriften, kan du skrive til danmark@garnstudio.com
Oplys opskriftsnummer: DROPS 117-7

Taske: Der startes med at strikke et endestykke i den ene side, videre strikkes bunden og derefter endestykket i den anden side. Videre samles der m op langs den ene side af bunden og sidestykket strikkes, derefter gøres det samme på den anden side af bunden. Til sidst strikkes klappen og hankene.

Endestykker og bund: Slå 6 m op på p 9 med kakigrøn. Strik glatstrik - SAMTIDIG på 2.p slåes der 4 nye m op i slutningen af p, i slutningen af næste p slåes der 4 nye m op i den anden side. Gentag udtagningen i hver side 1 gang til = 22 m. Strik videre til arb måler 25 cm, sæt 1 mærke (nu er første endesykke færdig). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Fortsæt i glatstrik til arb måler 40 cm fra mærket, sæt 1 nyt mærke (partiet mellem de 2 mærker = bunden). Strik til arb måler 21 cm fra sidste mærke. Videre lukkes der af i beg af hver p: 4 m 2 gange i hver side = 6 m tilbage på p. Luk disse af.

KØB GARN I FAMILIE JOURNALS SHOP

Strik et kongerige - alias det lækre svøb, som kronprinsesse Marys børn alle er blevet pakket ind i - det fungerer også fint som sjal til dig selv -
køb garnet her

Opskriften findes her

Sidestykker: Strik 40 m op på p 9 med kakigrøn mellem de 2 mærker langs den ene side af bunden - strik op i yderste led af yderste m. Strik glatstrik til arb måler det samme som op til endestykkerne (= ca 30 cm), luk af.
Gentag langs den anden side af bunden op til aflukningen - men nu lukkes der kun 13 m af i hver side = 14 m tilbage på p til klap. Fortsæt i glatstrik over disse 14 m i 18 cm. På næste p lukkes de midterste 4 m af til knaphul, derefter slåes der 4 nye m op over de aflukkede på næste p. Strik 4 p til over alle m, luk af.

Hank: Slå 8 m op på p 9 med brun. Strik glatstrik frem og tilbage i ca 80 cm (der skal ikke bruges mere end 1 nøgle), luk af.
Sy hanken sammen ydert i kanten så den bliver rund - lad 5 cm være i hver ende som ikke sys sammen.
Strik 1 hank til på samme måde.

Montering: Sy sidestykkerne til endestykkerne yderst i kanten op til øverste kant. Sy ikke hanken på tasken før filtning.

Filtning: Læg tasken og hankene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering og uden forvask.
Stræk og form tasken i rigtig facon mens den stadigvæk er våd. Senere vaskes tasken på uldprogram.

Mere montering: Sy 1 hank fast udenpå hver side af tasken - lad sømmen på hanken vende indad mod tasken. Sy knappen på så den passer med knaphullet på klappen.

Opskrift: Drops


Kort striktrøje

Hæklet taske

Flot sjal