Håndarbejde

Strik til hende

Strikkeopskrifter til hende

Hvorfor ikke strikke dit eget tøj? På Familie Journal har vi masser af gratis strikkeopskrifter til dig. Find dine gratis strikkeopskrifter her på siden og kom i gang med strikketøjet i dag.

Gratis strikkeopskrifter

På Familie Journal har vi en lang tradition for at bringe gratis strikkeopskrifter til vores læsere. På familiejournal.dk er det ekstra nemt for dig at få gratis strikkeopskrifter, så du kan trygt forelske dig i en strikkeopskrift på en fin trøje, sokker til hele familien, farverige håndklæder til sommerhuset eller det sødeste sæt til baby.

Kig vores gratis strikkeopskrifter igennem, lad dig inspirere og find lige den strikkeopskrift, du søger.

Frem med pindene

Der findes næppe noget mere afslappende og afstressende end at sidde og strikke – ja, det er jo nærmest balsam for sjælen. Tankerne får lov at flyde, hverdagens stress og jag kommer godt på afstand og du kan nyde lidt alene-tid – helt for dig selv. Og når man så efterfølgende kan vise sit hjemmestrik frem, ja så er der altså fordele hele vejen rundt. 

Dog er det gode ved strik jo også, at du faktisk ikke behøver at sidde helt med dig selv! Når først der er styr på teknikkerne, kan man sagtens føre samtaler imens, og så er det jo en genial og hyggelig fællesbeskæftigelse. Med en lille kop kaffe ved siden af er det bare livet…

Så frem med pindende – der er kun fordele ved at strikke!

Hvad skal der strikkes?

I og med at vi på Familie Journal ugentligt har nye strikkeopskrifter til vores læsere, så har vi efterhånden også fået skrabet en del opskrifter sammen. Derfor kan du næsten finde alt, du søger, her på siden – hvad enten du vil strikke en fin cardigan, flotte bluser, varme huer eller skønne frakker. Du kan desuden finde strikkeopskrifter til både små og store størrelser.

Her har vi samlet en lille oversigt over vores 10 yndlingsstrikkeopskrifter til hende:

Fin bluse med V-hals: Få en strikkeopskrift på denne skønne bluse med V-hals. Blusen er strikket i garn med en tilfældig striberapport, så striberne optræder forskelligt fra nøgle til nøgle. Det betyder også, at striberne ikke kræver noget af dig!

Poncho i påfuglemønster: Den dekorative poncho er strikket i et nemt mønster, der giver en flot virkning. Ponchoen er strikket som et lige stykke, der foldes på midten og sys sammen.

Elmira-sweater: Skøn, tyk sweater med brede striber i helpatent. En af striberne er strikket i tofarvet patent, der giver en flot meleret virkning.

Lang, ulden cardigan: Skøn strikkeopskrift på ulden cardigan. Her er en meget lækker en af slagsen, der er så lang, at den varmer helt ned om lårene.

Flot jakke i perlestrik: Striber i samme farvetone, der blender ind i hinanden og går fra helt lyst til mørkt, er supermoderne lige nu. Her får du en strikkeopskrift på en skøn jakke, strikket i perlestrik, med graduerede striber fra hvid over turkis til blå.

Strikkeopskrift på fint sjal: Det fnuglette og meget bløde sjal med fine hulmønstre vejer kun 75 gram, men det giver dejlig varme om hals og skuldre.

Strikket sæt: Nederdel og top: Et smart strikket sæt bestående af en smal nederdel med slids og en top. Begge med flot bred hulbort forneden.

Tophue til hende: En smart tophue med snoninger og pompon på toppen. Hvorfor købe en ny, når du kan lave denne fine hue selv? Her finder du en strikkeopskrift på huen, så du kan nyde det kolde vejr uden at fryse.

Fin strikkeopskrift på sweater med nordisk mønster: Strik en lækker sweater til vinterens kulde. Denne er i uld og med fint nordisk mønster.

Strik en fin sommertop: Strik en helt enkel glatstrikket top med smalle ribkanter, der er lige så sød til shorts som til en luftig sommernederdel.      

 

Mangler du hjælp til at strikke?

 

Hvis du ikke lige er kommet i gang med at strikke endnu, så frygt ej! Det er aldrig for sent. Og vi vil med glæde hjælpe dig.

Derfor har vi oprettet vores helt egen strikkeskole, hvor vi guider dig til at strikke. Her har vi samlet en masse demonstrationsvideoer, så du kan lære at strikke – helt fra begyndelsen. Vores videoer er opdelt i 47 trin, men bare rolig, du behøver ikke at mestre dem alle for at kunne strikke! På vores side har vi også flere strikkeopskrifter, der egner sig til begyndere, som fx denne nemme, retstrikkede sweater eller dette sæt bestående af hue og halstørklæde.

Her får du en kort oversigt over nogle af de trin, vores strikkeskole tager dig igennem:

Trin 1. Slå masker op.

Trin 2. Strik retmasker (riller).

Trin 3. Aflukning (luk masker af).   

Trin 4. Strik retmaster (glat).

Trin 5. Strik rundt på strømpepinde.

Trin 6. Vrangmasker (glatstrik).

Trin 7. Strik den første pind rib (2 r, 2 vr).

Trin 8. Rib (1 r, 1 vr).

Trin 9. Hulrække.

Trin 10. Tag en maske ud (i lænken).

Osv., osv. Listen er lang, så måske selv den garvede fritidsstrikker kan lære noget nyt?

 

Forkortelser

I vores strikkeopskrifter er der utroligt mange forkortelser, og det kan umiddelbart godt virke ret indviklet! Heldigvis giver de fleste mening, når blot man bare lige ved, hvad de står for. Her har vi samlet en oversigt over de forkortelser, vi bruger i vores strikkeopskrifter. Oversigten kan også findes i denne artikel, hvor du desuden kan finde en masse gode tips og råd fra vores rutinerede læsere.  

arb = arbejdet
beg = begynd(else)
bdt = bundt
db = dobbelt
dia = diagram
dr = drejet
dst = dobbelt stangmaske
fm = fastmaske
forstk = forstykke
forts = fortsæt
fv = farve
glat = glatstrik
grp = gruppe
gtg/gent = gentag
hjp = hjælpepind
hst = halv stangmaske
indt = indtagning
km = kædemaske
kantm = kantmaske
krebsem = krebsemaske
lm = luftmaske
m = maske
mrk = mærke
ngl = (garn)nøgle
omg = omgang
omsl = omslag/slå om
p = pind
perle = perlestrik
r/R = ret
rapp = rapport
rest = resterende
rk = række
rl = rille
slutn = slutningen
sm = sammen
st = stangmaske
str = størrelse
tilb = tilbage
udt = udtagning
vr/Vr = vrang

 

Så er der vist kun tilbage at sige rigtig god fornøjelse. Klar, parat, strik!