Kræmmerhus med krøllet hank

Mandag, 8. december 2008
af Redaktion
Uanset om du starter med en cirkel eller en kvadrat, kan du få et kræmmerhus ud af det. Se her hvordan...
Hjemmelavet julepynt
De traditionelle kræmmerhuse er festligt pyntet med frynser, kvaster og motiver. Fotos: Jette M. Vesterager

Almindelige kræmmerhuse

Materialer: Kraftigt papir med mønster på begge sider. Evt. 1 cm brede bånd til hanke. Kulørt silkepapir. Selvklæbende 3D-dekorationer beregnet til srcap-booking. Glitterlim i guld. Hvidt papir, hobbylim og mønstersaks.
Blomst til kræmmerhus: Mønster kan hentes ved at klikke her.

Arbejdsgang: Klip en cirkel på 20 cm til mønster. Tegn 2 mærker på cirklen med 18 cm imellem, og tegn streger herfra og ind til centrum. Tegn 1 streg mere, 1 cm fra den ene streg (til overlapning og limning). Hanke klippes ca. 25 x 1,5 cm.
Klip kræmmerhuse efter mønstret og lim sammen. Kræmmerhusene er pyntet sådan (fra venstre): 1: Blomst klippes i mønstret papir og dekoreres med glitterlim, herunder limes frynser af silkepapir: Læg silkepapiret i flere lag, fold i plisseer, og klip disse i strimler. Hanken klippes med mønstersaks. 2: 3D-dekoration samt pålimet siksaklidse med prikker af glitterlim. Hanken er en siksaklidse. 3: Silkepapirsfrynser limes fast i bunden før kræmmerhuset samles (se under 1. kræmmerhus). Indvendig foroven limes også silkepapirsfrynser. Klip huller i siderne, træk silkebånd igennem til hank og bind udvendige sløjfer. 4: Klip en blomst i mønstret papir. se ovenfor. Lim en lille cirkel af et andet papir på + en silkepapirsroset lavet af 4 små cirkler, der er klippet frynser i. Foroven limes 2 strimler silkepapir, som der klippes frynser i.


Her er luksusudgaven af de gammeldags,
foldede kræmmerhuse, man før fik slik i
hos købmanden

Høkerkræmmerhus

Klip (evt. med mønstersaks) et kvadrat på 21 x 21 cm til hvert kræmmerhus. Fold kræmmerhusene, så de ender op i en spids bagtil, og lim sammen. Hold evt. på limningen med et par tøjklemmer under tørring. Det pink kræmmerhus er pyntet med 3D-dekoration, og hanken er gavebånd som er limet fast indvendigt. Der er limet "krøller" på kræmmerhusets sider. Det grøn/pinkmønstrede har fået limet et 8 x 8 cm lille kræmmerhus på i bunden, med forets mønster ud af, og det er dekoreret med glitterlim. På det stribede er der limet en sløjfe af gavebånd. Hankene klippes ca. 25 x 1,5 cm.

Redaktion og styling: Anne-Marie Øby
Design: Ulla Mosegaard

Se også...
Kurve til mundgodt
Rensdyr på rad og række