Opskrifter

Langtidshævet grovflute

Fredag, 15. oktober 2010af Redaktion
Godt og fyldigt brød

10-15 g gær
5 dl koldt vand
1 dl yoghurt el. lign. (surmælk)
1 spsk. olie
1 spsk. groft salt
200 g durummel
300 g groft speltmel
100-200 g kerner
Ca. 500 g hvedemel

TIP

Du kan bruge forskelligt fyld i brødene og kan erstatte korn og kerner, som du vil.

Bland alt undtagen almindeligt hvedemel i en stor skål. Tilsæt så hvedemel, først halvdelen og så lidt ad gangen, til dejen er som halvfast grød. Lad dejen hæve natten over med plastfilm over. Lav 4-6 flutes og læg på bagepapir på pladen. Lad dem efterhæve i 20 min. Bages i 20 min. ved 210° midt i ovnen.

Natten over-boller

Laves af samme dej, hvor man næste morgen klatter dejen ud med ske og skraber på bagepapir. Man behøver ikke ælte eller få fingre i dejen. Bollerne/flutene kan fryses (gerne smålune) og varmes lige før, de skal spises.


Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen



Find flere opskrifter her...
Rugbrød
Rustikke baguetter
Groft surbrød