Opskrifter

Nathævede nøddebaguetter

Søndag, 6. marts 2011af Redaktion
Skønt hjemmebagt brød

(10 mini-baguetter)

2½ dl blandede nødder
15 g gær
1 dl vand
4 dl ymer el. tykmælk
1 spsk. salt
1 spsk. honning
50 g grahamsmel
Ca. 450 g kraftigt hvedemel

Hak nødderne groft og rist dem 3-4 min. i mikroovn eller på tør stegepande. Bland vand, ymer, gær, salt og honning, til gæren er opløst. Tilsæt 2 dl af de ristede nødder, grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt den bløde dej sammen på maskine. Dæk skålen til og stil dejen køligt i 12 timer.

TIP

Hvis baguetterne ikke skal bruges med det samme, kan de pakkes i et viskestykke, hvor de holder sig sprøde 2-3 timer. De kan selvfølgelig også fryses og lunes i ovnen

Skrab dejen ud på et melet bord og skær den i 10 stykker, der trilles i længder. Vrid dem med melede hænder til små baguetter, ca. 20 cm lange. Læg brødene på plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 min. Sæt en plade i bunden af ovnen og varm den op til 250°. Pensl brødene med vand og tryk forsigtigt resten af nødderne ned. Sæt pladen i midten af ovnen. Hæld en kop vand på pladen i bunden af ovnen. Luk ovndøren og bag baguetterne ca. 15 min, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en bagerist og spis dem lune.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Valnøddebrød med porter
Godmorgenbrød
Rugmelsvafler




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop