Opskrifter

Femkornsbrød

Søndag, 3. april 2011af Redaktion
Meget lækre brød med porøs krumme og sprød skorpe

(2 brød)

6 dl vand
3 dl femkorns
bageblanding, 225 g
¼ pakke gær
1½ tsk. salt
1 dl olivenolie
Ca. 550 g hvedemel

Bland vand og femkornsblanding og lad det stå.
20 min. Tilsæt gær, salt, olivenolie og så meget hvedemel, at dejen kan æltes i en røremaskine eller med en håndmikser. Dejen skal være lidt klistret. Fordel den i 2 smurte forme a 1½ l og glat dejen med fugtige fingre. Hæver tildækket i køleskab 10-12 timer, til dejen har nået formens kant.

TIP

Femkornsblanding består af knækkede hvede-
og rugkerner, solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø og købes i store supermarkeder eller helsekost­butikker.

Bag brødene ved 200° midt i ovnen i 30 min. Tag brødene ud af formene og bag dem færdige
på 12-15 min. ved 150°.
Brødene kan fryses og får igen en sprød skorpe, når de efter optøning kommer nogle min. i en forvarmet ovn ved 225°.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Knækbrød med ramsløg
Boller fra fryseren
Stort, krydret landsbrød


Find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop