Opskrifter

Krebinetter med persillesovs og kartofler

Torsdag, 10. september 2009af Redaktion
God, klassisk dansk ret med krebinetter på 30 minutter. Lav dem med persillesovs og kartofler.

Krebinetter er en dejlig ret, der er yderst nem og hurtig at lave.

Den ligger ikke just i den sunde ende af skalaen, men en god krebinet smager yderst dejligt, og en gang imellem må man gerne forkæle sig selv med et par lækre krebinetter.

Krebinetter

(Krebinetter til 4 pers.)
30 min.

Ingredienser til krebinetter

500 g hakket svinekød
1 æg
Salt og peber
200 g rasp
Smør og olivenolie til stegning
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler

Prøv også: Krebinetter og kartoffelsalat med jordbær

Sådan laver du krebinetter

Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min.

Form 8 små krebinetter af kødet, vend i æg, salt og peber og rasp og steg i en blanding af smør og olivenolie.

Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken, til den jævner.

Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag, hvordan persillens bitterhed gør alt for den lidt fade sovs.

Server til krebinetter og kartofler med agurkesalat eller andet syrligt (det kan også være flager af gulerod vendt i en sursød dressing).

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Prøv også...
Sønderjyske- og kalkunfrikadeller
Medisterpølse med stuvet hvidkål