Gem de små skatte

Lørdag, 2. marts 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
Læseren bidrager med en kommentar til et tidligere brev, der handler om, hvorvidt man bør smide børnenes kreationer ud eller ej. Læs kommentaren herunder.
Børn, der leger

Kære Puk

Jeg vil gerne knytte en kommentar til problematikken om, hvorvidt man skal smide børnenes kreating ud (FJ nr. 52/2023).

Nej! Helt klart nej.

Du skal betragte det som den fineste unikke skat, du har fået af din datter. Du vil aldrig nogensinde kunne købe en magen til igen, uanset hvor mange penge du har

Jeg er selv meget kreativ og syr, strikker, hækler, broderer, laver blomsterdekorationer, papirklip og meget andet, og begge mine børn har lavet mange flotte og sjove ting gennem årene inklusiv jule- og påskepynt. F.eks. lyserøde påskekyllinger, for det var min datters yndlingsfarve gennem flere år. Og mine børns håndlavede ting har plads i vores hjem – på lige fod med kongelige figurer.

Måske synes du, en skål er lidt skæv, men husk, den er lavet med kærlighed og mange timers hårdt arbejde.

Jeg har nu fået et barnebarn og glæder mig til, at hun kommer med nogle unikke ting til os.

Jeg er vokset op med den holdning, for min mormor havde et chatol, hvor alle hendes 27 børnebørns kreationer var en del af hjemmet som hendes unikke kunstsamling.

Jeg vil også lige rose dig, Puk. Du er fantastisk, og jeg glæder mig hver uge til at læse dine sider i bladet. Dine svar viser, at du tænker meget grundigt over hvert eneste svar, du giver.

En mor til 2 og farmor til 1

Kære En mor til 2 og farmor til 1

Tak for fortællingen fra dit liv. Særligt kan jeg godt lide beskrivelsen af din mormors chatol fyldt med børnenes værker. Sådan et chatol vil jeg gerne have. Det lyder, som om du kommer fra en kreativ familie, og du er i hvert fald selv meget kreativ.

Vi må nok se i øjnene, at den åre ikke løber lige generøst i alle, og der kan være lidt forskel på, hvor heldigt de små kunstværker falder ud. Jeg er selv tilhænger af at beholde børnenes gaver, men jeg har også forståelse for, at man kan udvælge dem, man bedst kan lide og gemme resten. Det er selvfølgelig vigtigt, at alle børn er repræsenteret på lige fod.

En af mine veninder har engang fortalt mig, at hendes tegninger også blev hængt op derhjemme, på indersiden af køkkenskabet, fordi de ikke var lige så fine som hendes søskendes. Den går ikke.

Jeg vil lade inspirationen om et chatol eller en særlig hylde, kommode, vitrine eller hvad man nu har, være det lille galleri.

Og tak for de fine ord. Den vil jeg sætte på en særlig hylde inde i mit hjerte.

Varme hilsner fra Puk