Jeg fik en møgbeskidt bil retur

Onsdag, 3. juli 2024
Af Puk Elgård
Foto: Birgitte Ahlmann
Læseren har lånt sin bil ud til et vennepar og har fået en meget beskidt bil retur. Hvad skal læseren gøre?
En beskidt bil

Kære Puk

Jeg står i en ret svær situation med et vennepar, som jeg holder meget af.

Vi har ret forskellig opfattelse af god hygiejne og renlighed, hvilket jeg ikke blander mig ikke, når jeg er i deres hjem, for der bestemmer de selvfølgelig selv.

Nu er situationen bare, at jeg er kommet hjem efter to ugers ferie, hvor vennerne imens har lånt min bil, og nu ligner den simpelthen en svinesti.

Jeg tror, de har gjort den ren, efter deres standarter, men ikke efter mine. Der er krummer og hundehår på sæderne, og der ligger alt muligt under måtterne.

Jeg kan selvfølgelig selv gøre bilen ren, men kan jeg tillade mig at sige noget til dem? Jeg er faktisk ret ked af den måde, jeg har fået bilen retur på.

Jeg tror, at de selv synes, bilen er fin, men for mig er den ulækker for at sige det lige ud. Hvad gør jeg?

Skytten

Kære Skytten

Nu er det desværre sådan, at der kan gå noget tid, fra jeg har fået et spørgsmål, til svaret evt. kommer i bladet, så jeg ved ikke, om du har løst dilemmaet selv.

Måske har du gjort bilen ren, eller også har du kørt rundt i en beskidt bil lige siden, eller måske har du bedt dine venner om at støvsuge og vaske bilen efter brug. Jeg håber, du har gjort det sidste.

Jeg håber, du har prikket dem på skulderen og med et glimt i øjet fortalt dem, at bilen lige behøver lidt kærlighed. Det kan man godt tillade sig. Og du har nok ret i, at de ikke selv synes, den er specielt beskidt, men jeg er tilhænger af reglen om at aflevere ting i samme stand, som man låner dem.

Hvis du en anden gang skal låne noget ud til dem, så husk at forventningsafstemme inden. Sig f.eks. ”god fornøjelse med bilen, jeg holder meget af, at bilen er HELT ren, så vil I huske at støvsuge og rengøre den, inden jeg kommer hjem”.

Vi har forskellige standarter, men ganske som du naturligvis accepterer deres, skal de også respektere din.

Mange hilsner fra Puk