Mand til Puk Elgård: Hvorfor det forfald?

Onsdag, 29. april 2020
Af Puk Elgård. Foto: Shutterstock
En mand på 70+ skriver til Puk Elgård med et enkelt spørgsmål: Hvorfor det forfald? Læs her, hvad Puk mener om mænd, der har fået ”fimset morgenskæg”.
Mand til Puk Elgård: Hvorfor det forfald?

I din brevkasse i Familie Journal nr. 8 læste jeg ”Hjælp – min mand har fået skæg”. Det er faktisk lidt tankevækkende, jeg er selv 70+ og ser rundtom, at mange af mine gamle kolleger, der før i tiden var velsoignerede og velklædte, har fået ”fimset morgenskæg” og går med en fedtet kasket over et tjavset ”morgenhår”.

Hvorfor det forfald?

Vi var i kirke juleaften, og der sad en ”artsfælle” med kasket på. Det var så grelt, at min søn på 40 år kommenterede det.

70+

Læs også: Puks brevkasse: Hjælp - min mand har fået skæg

Kære 70+

Jeg skal lige være sikker på, at jeg forstår dit brev rigtigt. Det indlæg, du refererer til, handlede om en kvinde, der ikke kunne lide sin mands nyanlagte skæg, og det, du fortæller mig i dit brev, er, at ældre mænd falder lidt af på den og bliver usoignerede? Jeg tror, det er det, der undrer dig. Håber, jeg forstår dit brev rigtigt?

Læs også: Læser til Puk: Sådan fik jeg ham til at fjerne sit skæg

Det kan der jo nok være mange grunde til. Jeg synes faktisk, der er rigtig mange flotte ældre mennesker. Jeg møder ofte flotte gamle, der træner og klæder sig smukt. Men jeg vil tro, at hvis man mister energien til at holde sig selv frisk og velholdt, så er der måske en sten i skoen, der gnaver. Kan det være tabet af job? Mange mennesker bygger deres identitet på det job, de har, og når jobbet er væk, og man er gået på pension, kan det være svært at finde mening med det hele. Det kan måske føles ligegyldigt, om man står op og går i bad, hvis ikke man skal nogen steder. Det kan også være tabet af en ægtefælle. Eller måske en mand, der har stået knivskarp i hele karrieren med nystrøgne skjorter og glatte kinder gennem 50 år, og så gider han saftsuseme ikke mere.

Du lyder selv som en mand, der holder dig godt. Det skal du bare blive ved med. Men hvorfor andre ikke har samme energi, det kan der som nævnt være mange forklaringer på.

Bedste hilsner fra Puk

Læs også: Skæg quiz: Tag testen